Δήλωση στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" για τα 3 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δήλωση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» για τα τρία χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

"Η κάκιστη, η λεόντειος Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση πως ό,τι γράφει δεν ξεγράφει! Και η αλήθεια που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή των Βουλευτών του και την υπογραφή των πρόθυμων «συνεταίρων» του, έδωσε το δικαίωμα στα Σκόπια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο. Όμως, ως εδώ και μη παρέκει!
Η Ελλάδα έχει διαπραγματευτικά «όπλα» στη φαρέτρα της και θα τα αξιοποιήσει, διότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πράττει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο προκειμένου να αμβλύνει τις συνέπειες μιας διεθνούς Συμφωνίας για την οποία εξ αρχής είχε εκφράσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο την κάθετη διαφωνία της.
Προειδοποιήσαμε πως αν η Συμφωνία αυτή υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, τότε δεν θα μπορέσει να καταργηθεί. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.
Υπενθυμίζω ότι μια από τις βασικότερες επιφυλάξεις μας αφορούσε ακριβώς αυτό το σκέλος: Τη χρήση του όρου «Μακεδονικός» για τη γλώσσα και την ταυτότητα.
Όσον αφορά στον κ. Ζάεφ πρέπει να κατανοήσει ότι ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτονόητος, ούτε διάπλατα ανοιχτός, αλλά περνά μέσα από την Ελλάδα και μέσα από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή της Συμφωνίας.
Εν κατακλείδι, όλοι και όλα αξιολογούνται καθημερινά. Και αυτό αφορά και τον χρόνο κατά τον οποίο θα έρθουν στη Βουλή προς κύρωση τα πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Η συνεργασία, όμως, προϋποθέτει αμφίδρομες προσπάθειες σε ειλικρινή βάση διαλόγου και όχι... κατευναστικές κουτοπονηριές από την πλευρά των γειτόνων μας.
Άλλωστε, το συμφέρον των Σκοπίων είναι να έχουν την Ελλάδα σύμμαχο και όχι αντίπαλο".