Θ. Καράογλου από Δήμο Θερμαϊκού: "Μη σκοντάψουμε λίγα μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού στον αγώνα με την πανδημία"

Θεσσαλονίκη, 08 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου από Δήμο Θερμαϊκού: «Μη σκοντάψουμε λίγα μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού στον αγώνα με την πανδημία»

Η τουριστική προοπτική του Δήμου Θερμαϊκού, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν χάρη στο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς «Thess Intec», η αναβάθμιση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων που εδρεύει στην Περαία και το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας που παραμένει αναξιοποίητο, κυριάρχησαν στην ατζέντα των συζητήσεων που είχε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θερμαϊκού.
Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε κατά σειρά το Μεσημέρι, την Επανομή, τη Νέα Μηχανιώνα, τη Νέα Κερασιά, το Αγγελοχώρι, την Αγία Τριάδα, τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, ανταλλάσοντας απόψεις με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τα θέματα που απασχολούν κάθε τοπική κοινωνία. Η ατζέντα της συζήτησης διευρύνθηκε και με το μείζον ζήτημα της πανδημίας, για το οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων όσον αφορά στη διαχείρισή της, αλλά και την ατομική-συλλογική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε στην αντιμετώπισή της.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται το Δήμο Θερμαϊκού σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τον Φεβρουάριο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαμασλή και συνομίλησε με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις Δημοτικές Ενότητες Επανομής, Μηχανιώνας και Θερμαϊκού, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως «ο Δήμος Θερμαϊκού πρωταγωνιστεί στην επόμενη ημέρα που διεκδικούμε για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς τον τόπο μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, αφού συνδυάζει το φυσικό κάλλος με την εγγύτητα στον αστικό ιστό και το αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι μια περιοχή που μεταμορφώνεται χάρη στην παρέμβαση της Κυβέρνησης με τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου "Thess Intec", το οποίο θα δώσει οικονομική και επενδυτική ώθηση δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Εκτενής αναφορά κάναμε και για τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Κατέγραψα τις αγωνίες και τον απόλυτα λογικό προβληματισμό των καταστηματαρχών για τη μη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη. Επανέλαβα πως απόλυτη προτεραιότητα έχει η γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής των λοιμωξιολόγων που δεν επέτρεψε καταρχήν να προχωρήσουμε προς ένα προσεκτικό άνοιγμα των καταστημάτων.
Τόνισα, επίσης, πως η Κυβέρνηση λαμβάνει μια σειρά από ανακουφιστικά μέτρα τα οποία δεν καλύπτουν το σύνολο της ζημίας που έχει προκληθεί, ωστόσο λειτουργούν στη λογική της αποσυμπίεσης της κοινωνίας και της έμπρακτης στήριξης του εμπορικού κόσμου που δοκιμάζεται σκληρά.
Όλοι μαζί συμμετέχουμε και συμπράττουμε στην κοινή προσπάθεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το ταχύτερο δυνατόν, κάτι που απαιτεί από όλους μας αυξημένη προσοχή και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είμαστε πολύ κοντά στην τελική νίκη, ας μη σκοντάψουμε λίγα μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Καράογλου περιελάμβανε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής κ. Αντώνη Καζάκη παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού κα. Σοφίας Ζηφκοπούλου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Θάνο Μακρίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασιάς κ. Γιώργο Μαντζανάρη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοχωρίου κ. Νίκο Μεϊμαρίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας κ. Ηρακλή Μακρή, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Επιβατών κ. Αλέξανδρο Ρούφτη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας κα. Άννη Βουλγαράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού κ. Κώστα Κούτουκα.