(Δ.Τ.): "Βόμβα" για την Ελλάδα ο δημογραφικός μαρασμός

Θεσσαλονίκη, 23 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ

Εν δυνάμει «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας χαρακτηρίζει ο Θόδωρος Καράογλου τον δημογραφικό μαρασμό που απειλεί την Ελλάδα.
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, με την οποία τους προτρέπει να αναλάβουν τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πληθυσμιακή συρρίκνωση της πατρίδας μας.
Ερέθισμα για την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Καράογλου αποτέλεσε έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία ο ελληνικός πληθυσμός είναι ο έκτος πιο γερασμένος στον κόσμο.
Ενδεικτική της ανησυχητικής κατάστασης είναι η πρόβλεψη ότι έως το 2080 οι Έλληνες δεν θα ξεπερνάμε τα 7,2 εκατομμύρια, τη στιγμή που το 2017 οι γεννήσεις ήταν 38.000 λιγότερες συγκριτικά με τους θανάτους.
«Τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και η δημογραφική γήρανση του πληθυσμού απαιτούν τη στρατηγική λήψη μέτρων, ειδάλλως το πρόβλημα θα διογκωθεί τα επόμενα χρόνια και η κατάσταση στη χώρα μας θα είναι ζοφερή. Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική κατάσταση και τις επισημάνσεις των ειδικών και των φορέων, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου περί πληθυσμιακής συρρίκνωσης, θα πρέπει να θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα της το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και να εφαρμόσει μια πολιτική που θα ανακόπτει τη διαρκή μείωση του πληθυσμού μας» καταλήγει στην ερώτησή του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.