(Δ.Τ.): Την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών του Δ. Χαλκηδόνας ζητά ο Θ. Καράογλου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΖΗΤΑ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Να ληφθούν μέτρα ανακούφισης και στήριξης των αμπελοκαλλιεργητών του δήμου Χαλκηδόνας που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται εξαιτίας ασθενειών (περονόσπορος και άλλα) ζητά ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως επισημαίνει οι αμπελοκαλλιεργητές στη Αγχίαλο, την Γέφυρα, τη Νέα Μεσήμβρια και άλλες περιοχές του Ν. Θεσσαλονίκης έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές που φτάνουν από 80% έως 100% της παραγωγής τους.
«Είναι προφανές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, «ότι το πλήγμα που δέχθηκαν οι καλλιεργητές είναι μεγάλο. Ο δε ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αποζημιώνει την καταστροφή από τις συγκεκριμένες ασθένειες, παρά μόνο από θεομηνίες, πλημμύρες και άλλα. Σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο, υπηρεσίες του ΕΛΓΑ προχώρησαν στην αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών από τις συγκεκριμένες ασθένειες. Οφείλει άμεσα, λοιπόν, το αρμόδιο υπουργείο να επιληφθεί του θέματος και να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών, αλλά και να λάβει μέτρα κάλυψης και ανακούφισης των παραγωγών».