"Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμορφώνονται συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα"

Θεσσαλονίκη, 21 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ»

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» για τους «ευέλικτους» εργαζόμενους με αμοιβή 400 ευρώ μεικτά, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δίνει προτεραιότητα στους αριθμούς και όχι στην ουσία του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος της απασχόλησης.
Για αυτό και τα στοιχεία της "ΕΡΓΑΝΗ" τους διαψεύδουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.
Ο ισχυρισμός της κας. Αχτσιόγλου ότι το 11μηνο Ιανουάριος-Δεκέμβριος του 2017 δημιουργήθηκαν 121.913 νέες θέσεις εργασίας είναι ένα ακόμη κυβερνητικό fake news, δεδομένου ότι αντικατοπτρίζει τη μια όψη του νομίσματος. Γιατί η άλλη όψη αποκαλύπτει τη θλιβερή πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την κυριαρχία των "ελαστικών μορφών απασχόλησης" στην αγορά εργασίας.
Το γεγονός ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα το ποσοστό της "ευέλικτης εργασίας" εκτοξεύτηκε στο 54,67% αποτελεί ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας και δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το επικοινωνιακό κρεσέντο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμορφώνονται συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με αμοιβές-ψίχουλα και κυριαρχεί το εμπόριο "κοινωνικής ευαισθησίας" μέσω επιδομάτων.

Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσω της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ευνοεί τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
Αυτό θέλουν και προσδοκούν οι Έλληνες.
Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση».