Θ. Καράογλου για προϋπολογισμό 2016: "Χειρότερα δεν γίνεται"

Θ. Καράογλου για προϋπολογισμό 2016: "Χειρότερα δεν γίνεται" Κύριο

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016: «ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Με τη φράση «χειρότερα δεν γίνεται» συνόψισε και αξιολόγησε ο ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τους 10 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση που ξεκίνησε απόψε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για την κύρωση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2016.
Αντιπαραβάλλοντας τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις μετεκλογικές του σκληρές μνημονιακές πολιτικές, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. στηλίτευσε τους συναδέλφους του της συγκυβέρνησης ότι «λέρωσαν τα χέρια τους με αντιλαϊκά μέτρα», κατηγορώντας τους επίσης πως όσο και να... βαφτίζουν τη μείωση των συντάξεων «εξορθολογισμό», η βίαιη περικοπή επιπλέον εισοδήματος για χιλιάδες συνταξιούχους οδηγεί ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση.
«Ποτέ άλλοτε μια ελληνική κυβέρνηση δεν προκάλεσε τόσο μεγάλο κακό στην πατρίδα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και για να σας το πω σε διάλεκτο... Βαρουφάκη, παίξατε και χάσατε. Μαζί σας, όμως, έχασε και ολόκληρη η χώρα σε αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, χρόνο, χρήμα και πολλές ευκαιρίες να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης» σημείωσε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε μια περίοδο που η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα η παρούσα κυβέρνηση προκάλεσε ανασφάλεια και φόβο.
«Χτίσατε πολιτικές καριέρες πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, καταλογίζοντας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ πως «βυθίζουν τη χώρα στην άβυσσο της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας».
Μελετώντας τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για το 2016 και αναλύοντας μια προς μια τις ασάφειες του, ο κ. Καράογλου τον αποκάλεσε «προϋπολογισμό Αριστερής λιτότητας, πασπαλισμένο με μπόλικη δόση δημιουργικής ασάφειας», ο οποίος, όπως είπε, είναι αντιαναπτυξιακός, αναποτελεσματικός, άδικος και αναζητά «σωσίβιο» στους φόρους.
«Συζητάμε», πρόσθεσε, «για έναν προϋπολογισμό χωρίς αξιοπιστία, ευθύνη και ελπίδα, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν θα υπερψηφίσει αφενός γιατί το κόστος διακυβέρνησης Τσίπρα είναι ακριβό και αφετέρου διότι ο όγκος των πληρωμών σε φόρους συνθλίβει την κοινωνία».
Τέλος αναφέρθηκε και στη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τη θυμάται μόνο όταν τρίζει η κυβερνητική του καρέκλα.
«Οι αριστοτέχνες της πόλωσης και οι ρήτορες του διχαστικού λόγου φόρεσαν ξαφνικά το προσωπείο του συναινετικού εθνάρχη. Όπως οι δημοκρατίες δεν οικοδομούνται στο φόβο, έτσι και οι συναινέσεις δεν οικοδομούνται με εκφοβισμούς και τελεσίγραφα, αλλά με θαρραλέες πολιτικές πράξεις. Παραδεχθείτε ότι αποτύχατε, ζητήστε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματά σας και ελάτε να συζητήσουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την πραγματική συναίνεση» κατέληξε ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας προς τον κ. Τσίπρα ότι «οι ευθύνες δεν είναι μόνο για να τις επιρρίπτεις στους άλλους, αλλά και για να τις αναλαμβάνεις ο ίδιος, ιδίως όταν έχεις τη βαριά ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».