Δήλωση Θ. Καράογλου για τον κίνδυνο λουκέτου στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

Δήλωση Θ. Καράογλου για τον κίνδυνο λουκέτου στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης Κύριο

Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Θεόδωρου Καράογλου για τον κίνδυνο λουκέτου στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τον ορατό κίνδυνο να κλείσει η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του νομοσχεδίου-έκτρωμα που προωθεί η Κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, δηλώνει τα εξής:
"Η δεύτερη φορά Αριστερή Κυβέρνηση της φτώχειας, της υπερφορολόγησης και των αδιεξόδων, η οποία φορώντας ιδεολογικές παρωπίδες καταστρέφει εργολαβικά την οικονομία, την υγεία και την παιδεία, τώρα βάζει στο στόχαστρο της και το αγαθό της ενημέρωσης.
Είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. επιχειρεί με άκομψο τρόπο και εν κρυπτώ, καθώς δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς, να μοιράσει εκ νέου τα κομμάτια της τηλεοπτικής "πίτας", χειραγωγώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Εάν ο αρμόδιος Υπουργός δεν καταθέσει τροπολογία, ώστε να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης, τότε η εικόνα της πόλης θα σβήσει, η φωνή της τοπικής ενημέρωσης θα σιγήσει, εκατοντάδες εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας που μαστίζει την πόλη.
Καλώ την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές της στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους προτρέπω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποφευχθεί το "μαύρο" στην TV-100, του πρώτου τηλεοπτικού μέσου που "έσπασε" το μονοπώλιο της Κρατικής Τηλεόρασης.
Η ενδυνάμωση της φωνής της Θεσσαλονίκης και η ανάδειξη των προβλημάτων της πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων των Βουλευτών, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας.
Σε διαφορετική περίπτωση όσοι βάλουν με την υπογραφή τους "ταφόπλακα" στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ας βρουν και τις απαντήσεις στο ερώτημα που θα τους απευθύνει η κοινωνία της πόλης μας: "Τι κάνατε και που ήσασταν, κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Κυβέρνησης, όταν έπεσε το "μαύρο" στην ΤV-100;".