Θ. Καράογλου: «Η νέα σχολική χρονιά να συνοδεύεται από αποτελεσματική εκπαίδευση, παιδεία και μόρφωση»

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η νέα σχολική χρονιά να συνοδεύεται από αποτελεσματική εκπαίδευση, παιδεία και μόρφωση»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρευρέθηκε στους αγιασμούς που τελέστηκαν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο Ζαγκλιβερίου.
Αμέσως μετά ευχήθηκε στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και πρόοδο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεμέλιο κάθε Πολιτείας είναι η αποτελεσματική μόρφωση, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, να έχουν υγεία και πρόοδο.
Τους μήνες που ακολουθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να είναι προσηλωμένοι στα μαθήματά τους, καθώς το σχολείο τους διδάσκει πώς να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται. Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να επιτελούν με αφοσίωση το λειτούργημά τους, διότι αποστολή τους είναι να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και οι γονείς-κηδεμόνες δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα στέκονται με υπομονή και κατανόηση δίπλα στα παιδιά, ενθαρρύνοντας το μακρύ ταξίδι της γνώσης.
Άλλωστε η διδασκαλία και η μάθηση δεν είναι η αποστήθιση, αλλά η κατανόηση».