Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω»

Θεσσαλονίκη, 05 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω»

Τις μεγάλες ποιοτικές διαφορές στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στη Νέα Μάδυτο και τη Νέα Απολλωνία. Όπως είπε, η πρόταση διακυβέρνησης που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο και περιγράφει τη παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή Ελλάδα.
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσιάσαμε αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Απευθύνεται σε όλους τους συμπατριώτες μας και χαράσσει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε υπεύθυνα προκειμένου να παραμείνουμε στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πλειοδοσία ανεφάρμοστων υποσχέσεων, γιατί είναι το μόνο που γνωρίζει να κάνει, εμείς ρωτούμε ευθέως: Θέλουμε να προχωρήσουμε ξεκάθαρα μπροστά ή να μπούμε ξανά σε περιπέτειες όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν;» αναρωτήθηκε.
Αναλύοντας τις βασικές προτεραιότητες των εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, ο κ. Καράογλου ξεκαθάρισε ότι οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για καλύτερους μισθούς, αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. και πλήρη ψηφιοποίηση του Κράτους είναι απολύτως συμβατές με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και εδράζονται, όπως είπε, στο πλεόνασμα αξιοπιστίας που διακρίνει την παρούσα κυβέρνηση. «Όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που τάζουν και εκείνοι που υλοποιούν. Εμείς ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία και οι συμπατριώτες μας το γνωρίζουν, γι' αυτό μας εμπιστεύονται» τόνισε μεταξύ άλλων.
Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Από τις 7 Ιουλίου του 2019 έως σήμερα η πατρίδα μας επούλωσε με αξιοθαύμαστο ρυθμό τις "πληγές" που προξένησε η τραυματική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εξωγενείς κρίσεις, αυξάνει το ΑΕΠ της, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, μειώνει τη φορολογία, αυξάνει μισθούς και θωρακίζει την άμυνά της. Προχωρά μπροστά, σταθερά, τολμηρά, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία και σχέδιο» κατέληξε.