Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα αλλάζει με επιμονή, όραμα και σχέδιο»

Θεσσαλονίκη, 27 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα αλλάζει με επιμονή, όραμα και σχέδιο»

Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία παρουσίασε ο Θεόδωρος Καράογλου στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Κάτω Σχολάρι το απόγευμα της Τετάρτης.
Περιγράφοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την περίοδο 2023-2027, ο κ. Καράογλου τις χαρακτήρισε «μετρημένες και στοχευμένες», οι οποίες αποτελούν μέρος μιας πολιτικής ατζέντας που περιλαμβάνει αύξηση μισθών, μείωση φόρων και εξωστρέφεια της οικονομίας.
«Οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς αύξηση στα 950 ευρώ του κατώτατου μισθού στο τέλος της τετραετίας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών τουλάχιστον κατά μια μονάδα, αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος μέχρι το 2027, αυξήσεις μισθών κατά 25% μέχρι το τέλος της τετραετίας. Κεντρική προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης» τόνισε στην ομιλία του.
Για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ανέφερε ότι κρίνεται η πορεία της χώρας με όρους μέλλοντος. «Η Ελλάδα αλλάζει με επιμονή, όραμα και σχέδιο. Και επειδή μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, οφείλει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αξιολογώντας ποια είναι τα μεγάλα διακυβεύματα μέχρι το 2030 και ποιοι είναι οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας».
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση εγγυάται την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας και πως οι κεντρικές δεσμεύσεις της περιόδου 2019-2023 τηρήθηκαν. «Προφανώς σε αυτό το διάστημα υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη. Ωστόσο είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε με πιο γρήγορα βήματα» σχολίασε.
Και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να θυμόμαστε τι έγινε το 2015 και τα πεπραγμένα εκείνης της Κυβέρνησης οι συμπατριώτες μας πρέπει να τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους γιατί οι κίνδυνοι υπάρχουν. Το σχέδιο "Δήμητρα" του Γιάνη Βαρουφάκη, οι δηλώσεις τους για έξοδο από το ευρώ, η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση ανοχής ακόμη και ως ηττημένος στην κάλπη, δείχνουν τι μπορεί να συμβεί».
Κλείνοντας, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να στείλουν με την ψήφο τους στην Κυβέρνηση ισχυρό μήνυμα συνέχισης των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από το 2019 έως σήμερα. «Κύριο μέλημά μας είναι να προχωρήσει η Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Σας κοιτάμε στα μάτια, μιλάμε καθαρά και με ειλικρίνεια. Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πορεύονται με εκ του πονηρού ασάφειες, αοριστίες και αμφίσημες σεναριολογίες. Θα πάρουν την απάντησή τους στη κάλπη και θα είναι δυναμική» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.