Θ. Καράογλου: «Μόνο η Ν.Δ. έχει ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης»

Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Μόνο η Ν.Δ. έχει ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης»

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας» τόνισε ο Θεόδωρος Καράογλου απευθυνόμενος στους πολίτες που κατέκλυσαν τους χώρους στην Εξοχή, το Μελισσοχώρι και το Δρυμό, όπου πραγματοποίησε πολιτικές εκδηλώσεις το απόγευμα της Δευτέρας.
Μιλώντας σε πολυπληθείς φίλους του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. τόνισε ότι «ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι προϋπόθεση σταθερότητας για την πατρίδα μας», εξηγώντας ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος προκειμένου μετά την εκλογική διαδικασία η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σταθερό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα που θα λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις όταν προκύπτουν διάφορες κρίσεις.
«Η πατρίδα μας πρέπει να τρέξει γρήγορα προς το μέλλον» σημείωσε σε άλλο σημείο των ομιλιών του, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη κυβερνητική περίοδο. «Η υγεία, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Κράτους, η στόχευση για καλύτερους μισθούς και οι περισσότερες ευκαιρίες στους νέους, καθώς και οι τομείς της ασφάλειας και της δικαιοσύνης αποτελούν προτεραιότητά μας. Ωστόσο, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές, απαιτείται μια ισχυρή κυβέρνηση μακράς πνοής και σε καμία περίπτωση κυβέρνηση ανάγκης και θνησιγενής από τη γέννησή της» πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέτει στην κρίση της κοινωνίας τα πεπραγμένα της θητείας της δίνοντας έμφαση στις υλοποιημένες προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας, αύξηση των θέσεων εργασίας, αύξηση των επενδύσεων, εκσυγχρονισμό του κράτους και στήριξη της κοινωνίας και των ευάλωτων πολιτών.
Όπως είπε: «Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι δεν παρεκκλίναμε από τις δεσμεύσεις μας. Παρά τις όποιες παραλείψεις υλοποιήσαμε το συντριπτικό ποσοστό των εξαγγελιών του 2019. Τώρα διεκδικούμε μια νέα θητεία παρουσιάζοντας ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες πολιτικές για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και κυρίως ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων».
Και συνέχισε: «Οι μισθοί δεν αυξάνονται στα λόγια, ούτε με διακηρύξεις και συνθήματα, αλλά με επενδύσεις, με καλύτερη παιδεία, με καλύτερη κατάρτιση. Μπροστά μας έχουμε μια τετραετία ακόμα προόδου, προκοπής, ανάπτυξης, περισσότερων θέσεων εργασίας, χαμηλότερων φόρων και περισσότερης εθνικής αυτοπεποίθησης».
Τέλος, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θέρμη, ο κ. Καράογλου υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός αρχηγός που υποσχέθηκε σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά ως Πρωθυπουργός έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Μάλιστα του καταλόγισε «έλλειμμα στρατηγικής και πλεόνασμα πονηριάς».
«Ακόμα και σήμερα πορεύεται στάζοντας... πολιτικό δηλητήριο, επενδύοντας στην καμπάνια του "μαύρου" και της ισοπέδωσης των πάντων, όντας ο ηθικός αυτουργός για τη διατάραξη της πολιτικής ομαλότητας με το νόμο της απλής αναλογικής» σημείωσε μεταξύ άλλων.