Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα χρειάζεται Πρωθυπουργό που θα κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας»

Θεσσαλονίκη, 19 Απριλίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Ελλάδα χρειάζεται Πρωθυπουργό που θα κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας»

Με δυο συγκεντρώσεις στο Βαθύλακκο και τη Νέα Μεσημβρία συνέχισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τις καθημερινές επισκέψεις που πραγματοποιεί στους περιφερειακούς δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στις συναντήσεις ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής του εκλογικού σώματος στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, καθιστώντας σαφές πως «με την ψήφο τους οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο το κόμμα που θέλουν να τους κυβερνήσει αλλά και τον Πρωθυπουργό που θα ηγηθεί της νέας Κυβέρνησης».
Για το διακύβευμα των εκλογών σημείωσε ότι το βασικό ερώτημα που θα απαντηθεί στην κάλπη είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ως χώρα ή αν θα επιστρέψουμε σε μια εποχή την οποία πληρώσαμε ακριβά τα προηγούμενα χρόνια και θέλουμε να την αφήσουμε πίσω. «Οι συμπατριώτες μας θα πρέπει να σκεφτούν πως ήταν η κατάσταση της Ελλάδας το 2019 και πόσο καλύτερα ζουν σήμερα. Τι βίωσε η Ελλάδα επί διακυβέρνησης Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ και πως η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τους εγγυάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο. Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που περάσαμε και ξεπεράσαμε ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία και επιστρέφουμε στους πολίτες το εθνικό αναπτυξιακό μέρισμα» τόνισε μεταξύ άλλων.
Επίσης, σε άλλο σημείο των τοποθετήσεων του, εστίασε στην ανάγκη η χώρα να πορευτεί τα επόμενα χρόνια με σταθερότητα, μακριά από πισωγυρίσματα και λανθασμένες επιλογές, ενώ αναφέρθηκε στις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις της περιόδου 2019-2023.
«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε 29 επιπλέον φόρους και τσάκισε τη μεσαία τάξη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε περισσότερες από 50 μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ακόμη μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης και τον φόρο γονικής παροχής, μειώσαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9% και μειώσαμε το ΦΠΑ σε πολλά πεδία. Στα τέσσερα χρόνια που κυβερνούμε οι εξαγγελίες μας μετουσιώθηκαν σε πολιτικές και πράξεις. Το δικό μας ισοζύγιο λόγων και πράξεων είναι θετικό» σημείωσε.
Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στη συνεχή και αδιάκοπη στήριξη της Κυβέρνησης προς τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι «από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι το τέλος Μαΐου οι πληρωμές για αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις για τη ζωική και φυτική παραγωγή ανέρχονται σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ».
Κλείνοντας τις ομιλίες του ο κ. Καράογλου έστειλε το μήνυμα ότι στο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον του σήμερα, η Ελλάδα χρειάζεται Πρωθυπουργό που να κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας. «Μια Κυβέρνηση», όπως είπε, «που θα μπορεί να αποφασίζει γρήγορα και να δρα συντονισμένα. Μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα κρατήσει την Ελλάδα στο δρόμο της σταθερότητας, της προόδου και της ευημερίας».