Μεγάλη εκδήλωση του Θ. Καράογλου στο Δήμο Χαλκηδόνος για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου με ομιλητή τον Γ. Γεωργαντά

Θεσσαλονίκη, 11 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Μεγάλη εκδήλωση του θ. Καράογλου στο Δήμο Χαλκηδόνος για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου με ομιλητή τον Γ. Γεωργαντά

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες ενημερωτικές δράσεις με τίτλο «Συνομιλώντας με την κοινωνία», ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, θα συνομιλήσει με τους κατοίκους του Δήμου Χαλκηδόνος για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Φίλιππος» (1ο χιλιόμετρο Χαλκηδόνας), στις 18.00, με ομιλητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κεφαλά και τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Τσιχήτα.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τρόποι με τους οποίους οι παραδοσιακοί αγρότες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως σύγχρονοι μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Επίσης θα γίνει εκτενής συζήτηση για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου, την εφαρμογή της καινοτομίας στην αγροτική οικονομία, την υιοθέτηση ενός νέου καλλιεργητικού αναπτυξιακού μοντέλου που θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων και την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στον αγροτικό τομέα με καλά καταρτισμένους νέους αγρότες που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα της ελληνικής γεωργίας.
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Ο πολιτικός πρέπει να συνομιλεί με την κοινωνία. Και αυτό ακριβώς πράττω μέσα από τις θεματικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνω σε κάθε Δήμο της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στο Δήμο Χαλκηδόνος επικεντρώνω την προσοχή μου στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί πρώτη πηγή απασχόλησης σε 9 από τις 13 Περιφερειακές Ενότητες της πατρίδας μας.
Στην εκδήλωση της προσεχούς Τετάρτης θα μιλήσουμε ανοιχτά για την ώθηση που πρέπει να δοθεί στην αγροτική οικονομία, για την ποιότητα που πρέπει να διακρίνει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, αλλά και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής.
Εξάλλου, ο διάλογος πολίτη-πολιτικού είναι αναγκαία συνθήκη για την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες».