Ο Θ. Καράογλου παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α.

Θεσσαλονίκη, 02 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022 ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως παρατηρητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στις εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022.
Με την ιδιότητα του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετέχει στη διεθνή αποστολή που θα επιφορτιστεί με την ευθύνη αξιολόγησης των εκλογικών διαδικασιών. Κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί το Καπιτώλιο, θα συμμετέχει σε ενημερωτικές συσκέψεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και θα συναντηθεί με την Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και με εκπροσώπους της ισχυρής ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α.
Όπως επισημαίνει: «Η ελληνική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη μεταβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε μια περίοδο κατά την οποία οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο της ιστορίας τους.
Στην Ουάσιγκτον έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο σύμμαχο σε πολλούς τομείς και διάφορα επίπεδα και πως η χώρα μας διαδραματίζει σημαίνοντα στρατηγικό και σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
Άλλωστε, η επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο, αποτέλεσε ορόσημο στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας ως κρίσιμου παράγοντα ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.
Με την ευκαιρία της παρουσίας μας στις ΗΠΑ θα συναντηθούμε με εκπροσώπους της Ελληνικής ομογένειας που ακμάζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, "Έλληνες και Αμερικάνοι έχουμε πολύ περισσότερα να συνεισφέρουμε ως θεματοφύλακες της Δημοκρατίας"».