Θ. Καράογλου: «Ο φίλαθλος δεν είναι “στρατιώτης”, ούτε τα ομαδικά αθλήματα "πόλεμος"»

Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Ο φίλαθλος δεν είναι "στρατιώτης", ούτε τα ομαδικά αθλήματα "πόλεμος"»

Κάλεσμα ενεργοποίησης, συστράτευσης, συμπόρευσης και δραστηριοποίησης στους θεσμικούς παράγοντες και φορείς της Θεσσαλονίκης, τους αθλητικούς συλλόγους και την Ε.Π.Σ.Μ. να στηρίξουν την προσπάθεια του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δομή 1ης Φεβρουαρίου-Εις το Όνομα του Άλκη», να καθιερωθεί η 1η Φεβρουαρίου ως Ημέρα Φιλάθλου/Οπαδού απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.
Παίρνοντας το λόγο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά το εγχείρημα και τάσσεται δυναμικά στο πλευρό του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου που ιδρύθηκε μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ανέφερε ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι χαρά και όχι ζήτημα ζωής ή θανάτου. «Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τη βία, το φόβο και τον θάνατο. Ωρίμασε η στιγμή να μιλήσουμε για ελπίδα, όνειρα, για τη ζωή που μας αξίζει» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η φράση "καταδικάζουμε τη βία", που γράφηκε και ειπώθηκε κατά κόρον τους τελευταίους μήνες πρέπει να γίνει αφετηρία να σπάσουμε το απόστημα ώστε οι φίλαθλοι, οι οπαδοί των ομάδων να μην είναι "εχθροί" ο ένας για τον άλλον».
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αθλητισμός δεν σημαίνει "τυφλή αντιπαράθεση" και ο φίλαθλος δεν είναι "στρατιώτης", ούτε τα ομαδικά αθλήματα ένας "πόλεμος" που μετατρέπει σε πεδία μάχης γήπεδα, πλατείες και γειτονιές. Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους και σε καμία περίπτωση δεν είναι προέκταση του εγωισμού μας ούτε πεδίο κοινωνικού ακτιβισμού. Ανήκει στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που έχουν μείνει άφωνοι από τη θλίψη και τον πόνο για τον άδικο θάνατο του Άλκη. Άρα, στο σημείο που βρισκόμαστε μετρούν οι πράξεις» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεχή κρούσματα βίαιης και ποινικής παραβατικότητας σε σχολεία και δρόμους σε όλη τη χώρα. «Σας προσκαλώ να πολεμήσουμε και να νικήσουμε την κουλτούρα της βίας. Να απαντήσουμε ενωμένοι στα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά και να την καταδικάσουμε, δίχως να ξεχνούμε ότι η βία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε δικαιολογίες. Σας προσκαλώ να ξαναδώσουμε στον αθλητισμό την αίγλη του παρελθόντος, επαναφέροντας στο αθλητικό πνεύμα τη χαμένη αίσθηση της αθωότητας. Το τρίπτυχο του άμεσου καθήκοντος μας είναι εγρήγορση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση. Η αποφασιστικότητα και η συνεργασία όλων είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί το θλιβερό φαινόμενο του χουλιγκανισμού. Ας πούμε όλοι μαζί όχι στην ανοχή και στη σιωπή. Ας αποδείξουμε στην πράξη ότι το σύνθημα "όχι στην οπαδική βία" δεν είναι μια... καταδικασμένη ευχή, αλλά ένας σπουδαίος στόχος προς επίτευξη» εξήγησε στον επίλογο της σύντομης τοποθέτησής του.