Ο Θ. Καράογλου στο πλευρό της Δομής «Εις το Όνομα του Άλκη»

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου στο πλευρό της Δομής «Εις το Όνομα του Άλκη»

Στο πλευρό του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δομή 1ης Φεβρουαρίου-Εις το όνομα του Άλκη» τάσσεται ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στηρίζοντας την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να θεσπιστεί από την ελληνική Πολιτεία η 1η Φεβρουαρίου, ημέρα της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ως Ημέρα Φιλάθλου/Οπαδού.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στενά συνεργαζόμενος με τον Πρόεδρο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου, κ. Λευτέρη Παπά, συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Δομή τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στις 18.30, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», στηρίζοντας την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την εξάλειψη της βίας από τον ελληνικό αθλητισμό.
Η «Δομή 1ης Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη» δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της και ο σκοπός της εδράζεται στο τρίπτυχο: να μην ξεχαστεί η μνήμη του Άλκη, να προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε θύματα οπαδικής βίας, αλλά και να συμβάλλει ενεργά στην αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στη χώρα μας.
Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: «Η βία, ο φόβος και ο θάνατος δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η δολοφονία του Άλκη μας συντάραξε. Γι' αυτό η φράση "καταδικάζουμε τη βία", που γράφηκε και ειπώθηκε κατά κόρον τους τελευταίους μήνες, πρέπει να γίνει αφετηρία να σπάσουμε το απόστημα ώστε οι φίλαθλοι να μην είναι "εχθροί" ο ένας για τον άλλον. Ο αθλητισμός είναι χαρά, είναι ζωή και όχι "πόλεμος" που εκτυλίσσεται στα γήπεδα και τις γειτονιές».