Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στο Μπέμινγχαμ

Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Θ. Καράογλου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στο Μπέρμινγχαμ

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα συμμετέχει στις εργασίες της ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθούν στο Μπέρμινγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου από 1 έως 6 Ιουλίου 2022. Αυτή είναι η πρώτη φορά, μετά από δυο χρόνια, λόγω της πανδημίας, που οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης.
Στο επίκεντρο των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών θα βρεθούν ζητήματα που άπτονται της οικονομίας, της διεθνούς ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ποιότητας της Δημοκρατίας. Ο κ. Καράογλου θα επικεντρωθεί στη θεματική ενότητα με τίτλο «General committee on Political Affairs and Security», η οποία αποκτά βαρύνουσα σημασία εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
Όπως τονίζει ο κ. Καράογλου: «Σε ένα ρευστό γεωστρατηγικό πεδίο, όπως διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, απαιτείται περισσότερο από ποτέ σταθερότητα, σωφροσύνη, συνέπεια και αλληλεγγύη ώστε τα κράτη μέλη του ΟΣΕ να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προκλήσεις του σήμερα, αλλά και της επόμενης ημέρας. Είναι σαφές πως το ουκρανικό ζήτημα λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων. Ως Ελλάδα έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στην Ουκρανία, την προσοχή μας όμως την έχουμε στραμμένη στην Τουρκία».