Θ. Καράογλου από τη Θέρμη: «Δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Θεσσαλονίκη, 09 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου από τη Θέρμη: «Δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Με μεγάλη συγκέντρωση στη Θέρμη ολοκλήρωσε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου τον πρώτο κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με πολιτικούς του φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους Δήμους της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Το θέμα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους και κυριάρχησε στις ερωτήσεις που έθεσαν στον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, εις βάρος της Ελλάδας.
Ερωτηθείς για τους άξονες της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση έναντι της Τουρκικής ρητορικής που αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως «ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι διαχρονικός και κλιμακωτός». Παρατήρησε, επίσης, ότι «η σκληρή αναθεωρητική τακτική του Ταγίπ Ερντογάν και η όξυνση του κλίματος που εμπεριέχει κινδύνους, καθιστούν επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να διαχειρίζεται την κατάσταση με ρεαλισμό και δεξιοτεχνία».
Όπως πρόσθεσε: «Ο Τουρκικός παροξυσμός είναι αποτέλεσμα της αμηχανίας και του εκνευρισμού που έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η προφανής επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τουρκία "τσακώνεται" μόνη της επιχειρώντας να βάλει πίεση στην ελληνική πλευρά. Η πατρίδα μας δεν πρόκειται να κάνει ούτε σπιθαμή πίσω όσον αφορά στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Είμαστε έτοιμοι, εφόσον χρειαστεί, να αποτρέψουμε τον τουρκικό επεκτατισμό. Δεν έχουμε κανένα δίλημμα προς αυτήν την κατεύθυνση, ούτε μας διακατέχουν φοβικά σύνδρομα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε την πόρτα του διαλόγου, διότι για να υπάρξει κοινό μέλλον Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να υπάρχει σημείο επαφής και ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας».
Πέραν της έντασης στα ελληνοτουρκικά, έγινε εκτενής συζήτηση και για τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση. Τόνισε, ακόμη, ότι η κρίση είναι παγκόσμια και πως το οικονομικό επιτελείο φροντίζει ώστε να υπάρχουν πάντα εφεδρείες για τη συνέχεια.
«Δεν θα αφήσουμε μόνο του κανέναν συμπολίτη μας απέναντι στην παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί, κρατώντας εφεδρείες και δίχως να θέτουμε σε κίνδυνο τον εθνικό στόχο εξόδου της χώρας από την επιτήρηση», σημείωσε ο κ. Καράογλου.
Αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επικαλέστηκε τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων στο 12μηνο του 2021 το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 8,3%. «Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας στις εξωγενείς προκλήσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Το γεγονός ότι η εθνική μας οικονομία αντέχει, χάρη και στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε με σύνεση την επόμενη δέσμη μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων» τόνισε ο κ. Καράογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.