Μεγάλη εκδήλωση του κ. Θ. Καράογλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία με ομιλητές Δ. Αβραμόπουλο, Μ. Κωσταράκο και Τ. Χατζηβασιλείου

Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Μεγάλη εκδήλωση του κ. Θ. Καράογλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία με ομιλητές Δ. Αβραμόπουλο, Μ. Κωσταράκο και Τ.Χατζηβασιλείου

«Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και το ντόμινο των εξελίξεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» είναι ο τίτλος της μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, στις 7 το απόγευμα, στο Πανόραμα (αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»).
Για τις συνέπειες του πολέμου, που θέτει σε αμφισβήτηση την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης, μιλούν ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής Ε.Ε. κ. Μιχάλης Κωσταράκος, καθώς και ο Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. του κόμματος, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Νικολαΐδης, ο οποίος βίωσε και μετέδωσε τις πολεμικές επιχειρήσεις από την πρώτη γραμμή του μετώπου.
Εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να διοργανώσει την παραπάνω εκδήλωση ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως: «Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία είναι αναγκαίο να ανοίξουμε τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Οι τεκτονικές αλλαγές στο γεωστρατηγικό πεδίο που φέρνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία γεννούν μια νέα πραγματικότητα στην οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε τάχιστα.
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις του σήμερα με δυναμισμό, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, συνεπής στη δέσμευσή της να παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στο πλαίσιο αυτό οικοδομεί ισχυρές συμμαχίες ώστε να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και στον καινούργιο κόσμο που αναδύεται».
Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: «Η χώρα μας, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο και επανεπιβεβαιώνει το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή μας.
Οι τρεις καταξιωμένοι ομιλητές, που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μου, θα εξυφάνουν το συνολικό πλέγμα των δράσεων που αναπτύσσονται, καταγράφοντας τα δεδομένα, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας».