«Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα με ασφάλεια στο μέλλον»

Θεσσαλονίκη, 10 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα με ασφάλεια στο μέλλον»

Συνάντηση με πολιτικούς φίλους και στελέχη από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Αντάλλαξε απόψεις μαζί τους για την καθημερινότητα, τις ανατιμήσεις στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της εθνικής οικονομίας, τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και το δυναμικό ξεκίνημα του ελληνικού τουρισμού, ενώ παρουσίασε τους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος και τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Πολιτεία προς όφελος των πολιτών.
Η συζήτηση ήταν ουσιαστική, με τον κ. Καράογλου να προτρέπει τους παρευρισκόμενους να είναι υπερήφανοι επειδή ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. «Να είστε υπερήφανοι που ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία, στη μεγαλύτερη κεντροδεξιά πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Στην παράταξη που βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και η οποία αποδεδειγμένα διαθέτει στέρεες βάσεις στην κοινωνία γιατί είμαστε ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και πάνω από όλα ενωτικό» σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση.
Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στις γενναίες παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν με σκοπό την κάλυψη -με αναδρομική ισχύ- των επιβαρύνσεων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική των φοροελαφρύνσεων που υλοποιείται, στα μέτρα που λαμβάνονται για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, αλλά και τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην ανάδειξη του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας σε ένα περιβάλλον αστάθειας και γεωπολιτικών ανακατατάξεων εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Για εμάς προέχει ο πολίτης. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολλούς, αυξάνοντας δυο φορές σημαντικά τον κατώτατο μισθό, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης, μειώνοντας τη φορολογία. Όταν η αντιπολίτευση αρκείται σε ανέξοδες και ανέφικτες υποσχέσεις, εμείς μιλούμε με πράξεις. Γινόμαστε αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο τετραετίας, πρόγραμμα οκταετίας και όραμα δεκαετίας για την πατρίδα μας» σημείωσε.
Και συνέχισε: «Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο του κυβερνητικού μας έργου για την Ελλάδα του 2030. Για μια Ελλάδα υπερήφανη, που θα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και θα απαντά στις προκλήσεις της εποχής, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε ενώπιον ενός πολέμου που κανείς δεν γνωρίζει τη διάρκεια του. Για μια Ελλάδα αυτοδύναμη. Το ζητούμενο είναι να μείνει όρθια η κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μόνο μια έννοια. Πως θα βαδίσει η Ελλάδα με σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη σε έναν κόσμο που καθημερινά μεταβάλλεται συγκριτικά με αυτόν που υπήρχε έως τις αρχές του χρόνου. Διότι, αποδεδειγμένα, η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας που διαθέτει τη δύναμη και κυρίως όραμα μακράς πνοής να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον» επισήμανε ο κ. Καράογλου.