«Η αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου δείχνει το δρόμο και για το Κυβερνείο»

Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου δείχνει το δρόμο και για το Κυβερνείο»

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού για την αξιοποίηση και ανάδειξη του κτήματος Τατοΐου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το σχέδιο, οι παρεμβάσεις και οι ενέργειες που υλοποιούνται από την Κυβέρνηση στο κτήμα Τατοΐου, με σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη ενός μνημείου της φύσης, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και σε ό,τι αφορά στο Κυβερνείο.
Δεδομένου ότι το επονομαζόμενο "Παλατάκι" κατασκευάστηκε για να αποτελέσει το θερινό ανάκτορο της τέως βασιλικής οικογένειας, οι εργασίες αποκατάστασης του θα μπορούσαν να ενταχθούν στον υπό εξέλιξη ενιαίο σχεδιασμό ύψους 75 εκ. ευρώ.
Με τα σημάδια του χρόνου να είναι εμφανή, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε το Κυβερνείο να αλλάξει όψη και το σημερινό διατηρητέο που προσπαθεί να... διατηρηθεί να μεταμορφωθεί σε χώρο ανοιχτό για τους πολίτες.
Σε συνεννόηση με τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων και με τη διοίκηση του ΤΑΪΠΕΔ, το Κυβερνείο μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ξανά ζωή, καθώς υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του.
Άλλωστε ο τρόπος υπάρχει και η ενδεδειγμένη μέθοδος εφαρμόζεται ήδη».