Θ. Καράογλου: "Μετά το ψεματόμετρο, ο Αλέξης Τσίπρας τερμάτισε και το υποσχόμετρο"

Θεσσαλονίκη, 15 Απριλίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Μετά το ψεματόμετρο, ο Αλέξης Τσίπρας τερμάτισε και το υποσχόμετρο»

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην έναρξη των εργασιών του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πριν λίγα χρόνια είχα πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας τερμάτισε το ψεματόμετρο. Χθες, τερμάτισε το υποσχόμετρο!
Κατά την ομιλία του ήταν προβλέψιμος! Δίχως ίχνος αυτοκριτικής, καθώς δήλωσε "περήφανος" για τη διακυβέρνηση του, άρα σύμφωνα με το σκεπτικό του ο ελληνικός λαός έκανε λάθος που δεν του έδωσε άλλη μια ευκαιρία τον Ιούλιο του 2019, έκανε σπέκουλα πάνω στην ακρίβεια. Χρησιμοποίησε πολιτικό λόγο της δεκαετίας του 1980 και επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες που το βασανίζουν. Με λίγα λόγια δείχνει στους Έλληνες το... καρότο, αλλά κρύβει το... μαστίγιο. Άλλωστε, στην αντιπολίτευση είναι όλα εύκολα...
Επίσης, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά στην κοινωνία αλλά είναι συνέδριο διαχείρισης ήττας των επόμενων εκλογών, αφού απώτερος σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να μπορέσει να παραμείνει μέσα από διάφορες μεθοδεύσεις στην ηγεσία του κόμματός του.
Αυτός είναι ο αριστερός επικίνδυνος λαϊκισμός που αρέσκεται σε ψεύδη και πλειοδοσία πολιτικών φαντασιώσεων. Το σύνθημα "νέα αρχή-πολιτική αλλαγή" είναι ένα σύγχρονο "εμπρός προς τα πίσω". Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να είναι χρήσιμος στη χώρα ας αναζητήσει στο λεξικό τις λέξεις "υπευθυνότητα", "λογική", "ωριμότητα"».