Δήλωση Θ. Καράογλου για τη μετακίνηση του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από την Σίνδο στις Σέρρες

Δήλωση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "DeltaPress.gr" για τη μεταφορά του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από τη Σίνδο στις Σέρρες, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 07 Απριλίου 2022.

«Η πρόταση για τη μετακίνηση του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από την Σίνδο στις Σέρρες προκαλεί, όπως είναι εύλογο, σειρά ερωτημάτων που θα πρέπει να απαντηθούν.
Εν μέσω παρατεταμένης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης η "μετακόμιση" χιλιάδων φοιτητών γεννά, όπως είναι φυσιολογικό, αντιδράσεις.
Προσωπικά δεν πιστεύω στους αιφνιδιασμούς. Γι' αυτό θεωρώ πως πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Τμήματος και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό προς όφελος των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού.
Θα προσπαθήσω να εξετάσω τη δυνατότητα να αναθεωρηθεί η κατάργηση του Τμήματος από τη Σίνδο. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξω συναντήσεις με τη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε να εξεταστεί εκ νέου η συγκεκριμένη απόφαση».