«Η Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες της ακρίβειας»

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες της ακρίβειας»

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων που παράγει η ενεργειακή κρίση, θα προσφέρουν βαθιά ανάσα στα νοικοκυριά που δυσκολεύονται, εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Fm.
Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Νίκου Γιώτη, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε πως η ακρίβεια στην ενέργεια συμπαρασύρει τα πάντα. Επίσης, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αποδέχτηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου να συζητηθούν τρόποι για την από κοινού αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που έχει δημιουργήσει όλες τις άλλες κρίσεις.
Όπως ανέφερε: «Η Κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι υπάρχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ακρίβεια. Γι' αυτό θα προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει βάζοντας πλαφόν στα περιθώρια κέρδους πετρελαιοειδών και σίτου γιατί η Ουκρανία είναι ο σιτοβολώνας της Ευρώπης, αλλά και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως είναι η άμεση ενίσχυση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από κάθε πάροχο, καθώς και με την άμεση επιδότηση αγοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες της ακρίβειας. Με βάση τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, με βάση τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα υπάρξουν και άλλα μέτρα που θα δώσουν βαθιά ανάσα σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες».
Αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σχολίασε πως η υφήλιος μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, ενώ παρατήρησε ότι «η Ελλάδα έπραξε το αυτονόητο. Αυτό που θα έκανε κάθε χώρα η οποία πιστεύει στο Διεθνές Δίκαιο, στην εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών του κόσμου. Τάχθηκε για μια ακόμη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση της στην Ουκρανία».
Τέλος, ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες θέσεις και "κόκκινες γραμμές"».