Θ. Καράογλου: «Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ορθάνοιχτος μπροστά μας»

Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ορθάνοιχτος μπροστά μας»

Την αναπτυξιακή, κοινωνική και προοδευτική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2022, ανέδειξε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου από το βήμα της Βουλής.
Ο ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη που καταγράφεται στη χώρα και μίλησε για το αναπτυξιακό πλεονέκτημα της εθνικής μας οικονομίας που μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα για όλους.
«Μέλημά μας είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες όραμα για το αύριο» τόνισε ο κ. Καράογλου στην αρχή της τοποθέτησης του, αναφέροντας πως μετά από περίπου 15 χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ θα «τρέχει» ταχύτερα από το αντίστοιχο της Ευρωζώνης λειτουργώντας ως «προωθητήρας ανάπτυξης» και όχι ως «βαρίδιο» ή «χαλασμένο γρανάζι» μιας καλοκουρδισμένης μηχανής.
«Ασφαλώς δεν γίναμε Γερμανία από τη μια ημέρα στην άλλη, που διαθέτει την ισχυρότερη και μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Όμως είναι σημαντικό ότι επιστρέφουμε πρώτοι από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας στα προ πανδημίας επίπεδα».
Αυτό το γεγονός ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας το απέδωσε στη σύνεση, τη στοχοπροσήλωση, την τόλμη και τη σειρά μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η Κυβέρνηση, πολιτικές κινήσεις που καθιερώνουν την Ελλάδα ως σύγχρονη και αποτελεσματική περιφερειακή οικονομία.
«Κάπως έτσι, ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ορθάνοιχτος μπροστά μας. Και όλα αυτά με λιγότερους φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες θέσεις εργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Καράογλου εξήγησε ότι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος οφείλεται στη φιλική πολιτική προς τις επιχειρήσεις που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη φορολογική εκλογίκευση, στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, στη λιγότερη γραφειοκρατία, στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και τη μόχλευση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων που μαρτυρούν πως η εθνική μας οικονομία ανακτά τη δυναμική της.
«Ο νέος προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στις βασικές κυβερνητικές στοχεύσεις» παρατήρησε στην τοποθέτησή του ο ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, περιγράφοντας τον ως προϋπολογισμό της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας.
«Είναι προϋπολογισμός αναγέννησης ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας και κρατά "πυρομαχικά" στο οικονομικό μας "οπλοστάσιο". Είναι προϋπολογισμός επανεκκίνησης που απλώνει ανθεκτικό δίχτυ προστασίας γύρω από τους συμπατριώτες μας, οδηγεί στην αναθέρμανση της αγοράς εργασίας, όμως πάνω από όλα σηματοδοτεί τη στροφή προς ένα οικονομικό μοντέλο περισσότερο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο» είπε.
Και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός του 2022 βασίζεται στην εμπειρία εφαρμογής πολιτικών στην πράξη. Πολιτικών που έχουν δικαιωθεί για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά τους, οι οποίες εξειδικεύθηκαν με βάση τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας. Το συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική οικονομία αντέχει σθεναρά, ανακάμπτει ταχύτατα και αντεπιτίθεται δυναμικά».
Για τον κ. Καράογλου οι εξελίξεις που συντελούνται δεν είναι απλά ενθαρρυντικές. Προσφέρουν πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο στην Πολιτεία να συνεχίσει να βρίσκεται ενεργά δίπλα σε όσους δοκιμάζονται, διασφαλίζοντας την απαραίτητη δημοσιονομική ισορροπία.
«Τα εύσημα από το Eurogroup, η πλήρης επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού, η πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η μείωση της ανεργίας και η "συγκράτηση" των λουκέτων, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, η σημαντική πρόοδος στη μείωση των "κόκκινων δανείων" και η ολοκλήρωση του εθνικού σχεδίου χρηματοδότησης της οικονομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελούν τα... υλικά της "συνταγής" για την ευημερία των Ελλήνων» εξήγησε.
Και κατέληξε: «Σε έναν κόσμο που πορεύεται με χαμηλές ταχύτητες, η Ελλάδα πατάει γκάζι. Οι μηχανές της ανεβάζουν στροφές, φροντίζοντας η ώθηση που δίνεται να είναι ασφαλής και συνετή».
Τέλος, απευθυνόμενος στα στελέχη της αντιπολίτευσης, παρατήρησε ότι το «όχι σε όλα» δεν είναι ιδεολογία αλλά πολιτική πρακτική του ανορθολογισμού.
«Η άρνηση σας στα πάντα είναι άρνηση στη λογική. Είναι άρνηση στην πρόοδο των Ελλήνων και στην αλληλεγγύη που χρειάζονται οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τις οποίες δήθεν υπερασπίζεστε. Είναι μια στείρα άρνηση στη συγκρότηση μιας κοινωνικής συμμαχίας που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες προκλήσεις της εποχής. Θα έπρεπε να είναι κοινός μας αντίπαλος η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η συνδρομή στους συμπατριώτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Δυστυχώς, για μια ακόμη αφορά, προτάσσετε το κομματικό σας μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό καλό. Κρίνεστε για την ατολμία σας αυτή» σημείωσε ο κ. Καράογλου.