Έντονο το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο Νομό Θεσσαλονίκης

Έντονο το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο Νομό Θεσσαλονίκης

Προς Υπουργό:

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που αντιμετωπίζει ο Νομός Θεσσαλονίκης. Η εγκατάλειψη, κυρίως σκυλιών, σε αρκετούς δήμους του νομού είναι συχνό φαινόμενο. Πολίτες ή φορείς, οι οποίοι αδυνατούν να αναλάβουν το κόστος στείρωσης και φροντίδας, εγκαταλείπουν τα σκυλιά, με αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα σε πολλές περιοχές. Αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι παρατηρούν κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες την εγκατάλειψη αδέσποτων ζώων από ασυνείδητους, οι οποίοι τα εγκαταλείπουν αφού τα έχουν ξεφορτώσει από αυτοκίνητα ή μικρά βαν. Συνεπώς, πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων.

Την κατάσταση έρχεται να διευκολύνει το «Καταφύγιο Ζώων», που αναλαμβάνει την περίθαλψη των εγκαταλειμμένων αυτών ζώων. Οφείλει, όμως η Πολιτεία να αναλάβει δράση, καθώς το φαινόμενο εντείνεται ολοένα και περισσότερο, με αρκετές περιοχές να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξυμένο πρόβλημα. Το θέμα της προστασίας και συλλογής αδέσποτων ζώων πρέπει να απασχολήσει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να σταματήσει η οργανωμένη επιχείρηση παράνομης «διακίνησης» αδέσποτων ζώων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθενται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, που αντιμετωπίζει ο Νομός Θεσσαλονίκης;