Σκανδαλώδης διαγωνισμός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σκανδαλώδης διαγωνισμός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Αρ. Πρωτ. 6246/02.03.2012

Προς Υπουργό:

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός υποφέρει, τα νοικοκυριά έχουν οδηγηθεί σε εξαθλίωση, η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, η αγορά στενάζει, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η οικονομία μας βρίσκεται σε τρομακτική ύφεση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος μοιράζει απλόχερα χιλιάδες ευρώ τον μήνα για να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου του. Ο Υπουργός που πριν από δυο χρόνια βεβαίωνε τους πάντες, ότι το 2012 θα είναι χρονιά ανάκαμψης, συνεχίζει την εγκληματική του πολιτική, ευνοώντας προφανώς ημετέρους. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Παρασκήνιο», το Υπουργείο αναζητά νέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του, με ενοίκιο 180.000 (!) ευρώ μηνιαίως και κλειστό συμβόλαιο τριών ετών.

Οι ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού προκαλούν το αίσθημα των πολιτών, τη δύσκολη αυτή περίοδο, όπου τα εισοδήματά τους έχουν συρρικνωθεί σημαντικά. Η πράσινη ανάπτυξη λοιπόν του κ. Παπακωνσταντίνου, θα κοστίσει για τρία χρόνια 6 εκατ. ευρώ μόνο για τα ενοίκια του Υπουργείου του. Ανατρέχοντας κάποιος στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, θα διαπιστώσει τους συγκεκριμένους όρους, που τίθενται για τη μίσθωση νέου κτιρίου. Οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης πρόσκλησης φανερώνουν τη σκανδαλώδη σύμβαση, καθώς περιέχονται όροι, που παραπέμπουν σε καθαρά «φωτογραφική» ανάθεση. Οφείλει ο αρμόδιος Υπουργός να σεβαστεί τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και να αναλογιστεί τα δεινά που επέφερε ο ίδιος και η Κυβέρνησή του στον Ελληνικό λαό και να αποσύρει άμεσα τον σκανδαλώδη διαγωνισμό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αποσύρει τον σκανδαλώδη διαγωνισμό για τη μετεστέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το κόστος της οποίας θα ανέρχεται σε 180.000 μηνιαίως;

Απάντηση Υπουργείου