Συνέντευξη: "Έρχονται καλύτερες μέρες"

Συνέντευξη: "Έρχονται καλύτερες μέρες"Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελένη Νικολούλια για την εφημερίδα "Μεσημβρινή"


Τα δύο πρώτα και πιο δύσκολα χρόνια της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη περάσει όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Α», ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Καράογλου και τονίζει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του Κυβερνητικού της προγράμματος στο ακέραιό του. Ο κ. Καράογλου κρίνει εξαιρετικά θετικό το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης και λέει ανοιχτά πως «έρχονται καλύτερες μέρες για όλους», ενώ παράλληλα σε ό,τι αφορά την σύνοδο κορυφής της «διαβαλκανικής συνεργασίας», αναφέρει πως αυτή εγκαινιάζει έναν νέο ιστορικό κύκλο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για την Θεσσαλονίκη έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα, ενώ σε ότι αφορά την επιλογή της μουσουλμάνας δικηγόρου από το ΠΑΣΟΚ για την υπερονομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης ο κ. Καράογλου σημειώνει πως στο τέλος θα κρίνει ο λαός. Τέλος, αναφέρεται και στον κ. Παπαγεωργόπουλο τον οποίο και χαρακτηρίζει ως ένα απολύτως επιτυχημένο Δήμαρχο με εντυπωσιακό έργο, αλλά πάντα κοντά στους πολίτες.


Πώς κρίνετε τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης;


Τα δύο πρώτα και πιο δύσκολα χρόνια της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη περάσει και η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του Κυβερνητικού της προγράμματος στο ακέραιό του. Το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης έχει αρχίσει και αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, για τον Έλληνα πολίτη. Μεταρρυθμίσεις και τομές που αλλάζουν την εικόνα της χώρας και της καθημερινότητας και που στην συνέχεια θα επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να λάβει περισσότερο φιλολαϊκά μέτρα και να προχωρήσει σε ουσιαστικές παροχές και ελαφρύνσεις, όπως αυξήσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, σε μείωση της φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα, σε γενικότερες κοινωνικές πολιτικές. Το κυριότερο είναι ότι τα μέτρα αυτά θα προκύπτουν από μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική και μια υγιή ελληνική οικονομία.
Γιατί βλέπετε η διαφορά της σημερινής νέας διακυβέρνησης της χώρας, της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, είναι ότι προτιμούμε να κάνουμε κοινωνική-φιλολαϊκή πολιτική βασιζόμενη στις δικές μας δυνάμεις, και όχι στα δανεικά, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Ναι, κρίνω αρκετά θετικά το μέχρι σήμερα έργο της Κυβέρνησης, εκτιμώ ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους Έλληνες πολίτες και να τους πούμε, ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι έρχονται καλύτερες μέρες για όλους.

Πιστεύετε ότι δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην σύνοδο της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία σημαντικών έργων όπως αυτό του σιδηροδρομικού δικτύου;

Η Σύνοδος Κορυφής της «Διαβαλκανικής Συνεργασίας» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει έναν νέο ιστορικό κύκλο για την πολυτάραχη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Η Θεσσαλονίκη όντας επί αιώνες εμπορικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι του χώρου των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, καλείται να ηγηθεί του νέου αυτού ιστορικού κύκλου, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται σε μητροπολιτικό κέντρο οικονομίας, μεταφορών, παιδείας και πολιτισμού της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η κομβική γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, το γεγονός ότι είναι η μόνη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οικονομική και εμπορική της κυριαρχία, δημιουργούν συνθήκες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της περιοχής και το συνδετήριο κρίκο της με την Ενωμένη Ευρώπη.
Ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής ήταν τα ζητήματα που συζητήθηκαν και οι συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου, όπως η ανάπτυξη του ελεύθερου εμπορείου, των ενεργειακών και οδικών δικτύων, ο εκσυγχρονισμός των σιδηροδρομικών δικτύων.
Η Ελλάδα με αποφασιστικότητα και γνώση ανοίγει νέους ευρωπαϊκούς δρόμους για το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης ανάπτυξης, ειρήνης ασφάλειας και περιφερειακής συνεργασίας. Η Ελληνική Προεδρία της Διαβαλκανικής Συνεργασίας συνέβαλε έμπρακτα και με απτά αποτελέσματα στην επίτευξη συμφωνιών ανάπτυξης και προόδου μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Θεωρείτε ότι προχωρούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα έργα της συμπρωτεύουσας;

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προχωρά δυναμικά και συστηματικά στην υλοποίηση των εξαγγελιών της για την πόλη της Θεσσαλονίκη. Μετά από μια εικοσαετία εγκατάλειψης και αδιαφορίας από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει απεγκλωβιστεί, έχει βγει από το περιθώριο και βρίσκεται πλέον σε μια τροχιά συνεχούς και ταχείας ανάπτυξης. Τα μεγάλα έργα υποδομής όπως το μετρό, η υποθαλάσσια, η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία», αλλά και η ολοκλήρωση του συνόλου της ΠΑΘΕ έχουν δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί και η Θεσσαλονίκη καλείται να παίξει επάξια τον ρόλο που της αρμόζει. Ήδη οι πρώτες εργασίες υποδομής για την κατασκευή του μετρό θα αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του μηνός, ενώ τα έργα της υποθαλάσσιας αρτηρίας πριν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες.

Πως κρίνετε την επιλογή της μουσουλμάνας δικηγόρου από το ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης;

Στην χώρα που γέννησε και διέδωσε την αρχή της δημοκρατίας, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι το έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Η κυρία Καραχασάν, αλλά και οποιαδήποτε Ελληνίδα και οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, το επιθυμεί μπορεί να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του ελληνικού λαού για την ανάληψη κάποιου δημόσιου αξιώματος. Τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες δια της ψήφου τους. Οι πράξεις και τα έργα όλων μας κρίνονται καθημερινά από τον ελληνικό λαό και εκείνος είναι αυτός που σε τελική ανάλυση αποφασίζει.
Όμως, γνωρίζοντας το τεράστιο έργο που έχει γίνει στην υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης από τον κύριο Τάτση και τους τρεις νομάρχες, κυρίους Ευμοιρίδη - Καλλιοντζή - Παυλίδη είμαι βέβαιος για το θετικό αποτέλεσμα που θα έχουν οι υποψηφιότητές τους στην συγκεκριμένη υπερνομαρχία.

Ποια τακτική θεωρείτε ότι πρέπει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, δημοκρατικό, φιλελεύθερο κόμμα, που εκφράζει πολιτικά τον μεσαίο χώρο. Σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, σέβεται τους θεσμούς και στηρίζει έμπρακτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας.
Έτσι λοιπόν, δεν κομματικοποιεί τις Δημοτικές εκλογές. Στηρίζει τους συνδυασμούς που εκφράζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της κάθε τοπικής κοινωνίας, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της στενής κομματικής λογικής, και στηρίζοντας υποψηφίους ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.
Γιατί αυτό που είναι σημαντικό για την παράταξή μας, είναι να έχουμε ως επίκεντρο τον άνθρωπο, να αναδείξουμε και να αγωνισθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας, έτσι ώστε όλοι ανεξαρτήτως οι πολίτες να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Πώς κρίνετε το μέχρι σήμερα έργο του κ. Παπαγεωργόπουλου στην Θεσσαλονίκη;

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει το έργο του κ. Παπαγεωργόπουλου. Ο καλύτερος κριτής του έργου του εκάστοτε δημάρχου ή πολιτικού είναι ο απλός ο κόσμος που βιώνει την πόλη της Θεσσαλονίκης στην καθημερινότητά του, αντιλαμβάνεται τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του στην πράξη και κάθε τέσσερα καλείται να επιλέξει τον εκπρόσωπό του στο αξίωμα του Δημάρχου. Οι Θεσσαλονικείς εμπιστεύτηκαν τον κύριο Παπαγεωργόπουλο για δεύτερη συνεχή τετραετία να τους εκπροσωπεί από τη θέση του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης και ο ίδιος δίνει καθημερινά τις εξετάσεις του για να κριθεί -όπως όλοι μας άλλωστε.
Έχουμε την τύχη στη Θεσσαλονίκη, να έχουμε έναν απολύτως επιτυχημένο Δήμαρχο, με εντυπωσιακό έργο, αλλά και πάντα κοντά-ανάμεσα στους πολίτες. Αυτό είναι κάτι που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, στηρίζουν έμπρακτα με την αγάπη τους τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, και με απόλυτη σιγουριά, μπορώ να προβλέψω θα επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Δημάρχου μας του κυρίου Παπαγεωργόπουλου και των άξιων συνεργατών του, στις εκλογές που έρχονται τον προσεχή Οκτώβριο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατορθώσει να βρει αντίπαλο του κυρίου Παπαγεωργόπουλου για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης.