Συνέντευξη: "Σε κινήσεις πανικού προχωρά το ΠΑΣΟΚ"

Συνέντευξη: "Σε κινήσεις πανικού προχωρά το ΠΑΣΟΚ"


Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αθανασόπουλο Δημήτρη για την εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη»Συνέντευξη στην εφημερίδα «Σήμερα στην Θεσσαλονίκη» παραχώρησε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου, στην οποία επικρίνει το ΠΑΣΟΚ για την προεκλογική τακτική του ειδικά στο θέμα των ομολόγων, ενώ τονίζει και την αταλάντευτη πορεία του κόμματός του να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.


Πως κρίνετε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την 16η Σεπτεμβρίου;

Κατ' αρχήν όταν οι εκλογές πραγματοποιούνται έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίζουμε πρόωρες. Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα επί τρεισήμισι χρόνια υλοποίησε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός της και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ενόψει της κατάρτισης ενός κρίσιμου προϋπολογισμού, στον οποίο μετά την έξοδο της δημοσιονομικής επιτήρησης από την Ε.Ε. θα περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα στήριξης όσων έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά και της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της διαδικασίας Συνταγματικής Αναθεώρησης, απαιτείται νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Η ΝΔ προσφεύγει στον λαό ζητώντας του με την ψήφο του να εγκρίνει το έως τώρα έργο της και να της δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για την συνέχιση της πορείας της χώρας προς τα εμπρός μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Εσείς συμφωνείτε με τον χρόνο των εκλογών ή πιστεύετε πως έπρεπε να εξαντληθεί η τετραετίας;

Είχα διατυπώσει την εκτίμηση πως ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνονταν εκλογές. Όπως είχε διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα, με την εκλογολογία που είχε δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ, ήταν απαραίτητη μια κίνηση που θα αποδέσμευε την πολιτική ζωή και την χώρα από αυτήν την νοσηρή κατάσταση. Οι μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα μπροστά, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, σε τομείς όπως η παιδεία, το ασφαλιστικό κλπ, αποκτούν χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης και ορθώς ο πρωθυπουργός έδωσε τον λόγο και πάλι στον ελληνικό λαό.

Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί όμως πως στήνετε εκλογές-εξπρές για να καλύψετε την υπόθεση των ομολόγων.

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ μια εβδομάδα πριν την προκήρυξή τους ο εκπρόσωπος του κόμματος ζητούσε «εκλογές άμεσα». Όταν η κυβέρνηση προκήρυξε τις εκλογές, αιφνιδιασμένοι και ενώπιον της ήττας, προχώρησαν σε κινήσεις πανικού κατηγορώντας την κυβέρνηση για εκλογές-εξπρές. Μα τι θέλουν τέλος πάντων; Εκλογές ζητούσαν, εκλογές γίνονται. Και εδώ ο καθένας θα μετρήσει όχι μόνο δυνάμεις, αλλά αξιοπιστία, πρόγραμμα, έργο και αποτελέσματα. Και οι πολίτες θα στείλουν την 16η Σεπτεμβρίου ισχυρό μήνυμα πως η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και προχωρά μπροστά με ΝΔ και μεταρρυθμίσεις.
Σε ό,τι αφορά δε την υπόθεση των ομολόγων, νομίζω πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δηλώσεις είναι σαφές, όπως έδειξε και η έρευνα, ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ας πάψει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί την υπόθεση, την οποία εμείς φέραμε στο φως της δημοσιότητας και δεσμευθήκαμε πως οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν, για να κρύψει την πολιτική του αδυναμία και για να πετάξει προεκλογική λάσπη στην κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο εκλογικός σας στόχος.

Στις εκλογές ψηφίζουμε κυρίως για τη συνέχιση της πορείας προς τα εμπρός ή την οπισθοδρόμηση, για μεταρρυθμίσεις ή περιπέτειες για τη χώρα. Η επιλογή υποψηφίου βουλευτή είναι μεν σημαντική υπόθεση, αλλά δευτερευούσης σημασίας. Το δήλωσε και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πως προέχει η ψήφος στη ΝΔ, η έγκριση των μεταρρυθμίσεων και της πολιτικής μας, και μετά ο σταυρός στον κάθε υποψήφιο.
Δεν σας κρύβω βέβαια πως ως βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, στόχος μου είναι να επανεκλεγώ και πιστεύω άλλωστε πως με τη δράση μου εντός και εκτός της Βουλής τίμησα την ψήφο των συμπολιτών μου και ήμουν άξιος εκπρόσωπος του λαού της Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τι περιμένουμε να ακούσουμε από τον πρωθυπουργό

Κατ' αρχήν για να κατευνάσω κάθε ανησυχία να τονίσω πως ο θεσμός της Δ.Ε.Θ. δεν θα θιγεί στο παραμικρό και η επίσκεψη του κ. Καραμανλή θα γίνει κανονικά. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Τα έργα όπως η Εγνατία Οδός, το μετρό, η υποθαλάσσια, το αεροδρόμιο προωθούνται. Παράλληλα σημαντικές υποδομές ανάπτυξης όπως τα ενεργειακά δίκτυα, η Ζώνη Καινοτομίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι σε εξέλιξη. Η Θεσσαλονίκη μετουσιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σύνθημα της ΝΔ: Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη