Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θέα Θερμαϊκού"

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θέα Θερμαϊκού"

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Λία Χατζηαντωνίου για την εφημερίδα «Θέα Θερμαϊκού»

 

Τι έχετε να πείτε για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και την μετατροπή του σε γενική γραμματεία Μ-Θ. Πιστεύετε πως αυτό θα «βοηθήσει» ή θα «βλάψει» τη Θεσσαλονίκη, αλλά γενικά τη Βόρειο Ελλάδα;

Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που έρχεται στη στιγμή που αφενός η κυβέρνηση αναβάθμιζε ουσιαστικά το υπουργείο, αφετέρου βρίσκεται σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Θυμίζω πως το 1985 για εθνικούς λόγους ο Ανδρέας Παπανδρέου μετονόμασε το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος σε Μακεδονίας-Θράκης. Για ουσιαστικούς, αλλά πρωτίστως εθνικούς λόγους η ονομασία του υπουργείου έπρεπε να παραμείνει. Είναι μια ακατανόητη και λαθεμένη απόφαση που δεν βοηθάει τη Θεσσαλονίκη και τα εθνικά μας θέματα.

 

Πόσο «σκληρή» θα είναι η αντιπολίτευση που θα ασκήσετε στη νέα κυβέρνηση;

Δεν τίθεται θέμα σκληρότητας. Όπως πάντα η ΝΔ θα είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη και για αυτό θα ασκήσει ουσιαστική και παραγωγική και όχι μικροπολιτική αντιπολίτευση, πρώτα για το καλό της χώρας.

Τι σημαίνει για εσάς η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έδειξε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα;

Είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτών σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, αλλά και βραδείς ρυθμούς που χαρακτήρισαν τα τελευταία δύο χρόνια την κυβέρνησή μας. Είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να αναλύσουμε σε βάθος και πάνω στα συμπεράσματα να χτίσουμε τη νέα πολιτική μας.

Σε ποια θέματα που αφορούν τη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα επικεντρωθείτε από την πλευρά σας;

Η κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή προώθησαν σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η Ζώνη Καινοτομίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο τρίτος πόλος ανάπτυξης στο Λαγκαδά, αλλά και η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, τα δύο νέα νοσοκομεία στα ανατολικά και η δημιουργία του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου. Θα αγωνιστώ για την υλοποίηση αυτών των μεγάλων έργων όπως και για τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Αλλάζει το πρόσωπο της ΝΔ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις; Ποιες αλλαγές αναμένονται εσωκομματικά;

Η κορυφαία. Εκλογή νέου προέδρου. Το ουσιαστικό όμως για μια νέα πολιτική σελίδα είναι να γίνει σε βάθος αποτίμηση του αποτελέσματος, να εντοπιστούν τα αίτια, να χτιστεί η νέα πολιτική κατεύθυνσή μας και το εναλλακτικό πρόγραμμά μας και με βάση αυτό να ασκήσουμε αρχικά χρήσιμη αντιπολίτευση και μετά να ανακτήσουμε την σχέση μας με την κοινωνία.