Συνέντευξη στην εφημερίδα Salonica Press News

Συνέντευξη στην εφημερίδα Salonica Press News

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Συρμάτση για την ηλεκτρονική εφημερίδα Salonica Press News

Εξαιρετικά αποτυχημένο το αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Πως αντιμετωπίζετε τέτοια κατάρρευση ;

Κατάρρευση ποσοστών όχι όμως της παράταξης. Οι μεγάλες παρατάξεις φαίνονται στα δύσκολα. Είναι μια από τις πλέον κρίσιμες στιγμές, καθώς εξερχόμαστε από ένα οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα και μπαίνουμε σε μια σημαντική εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του προέδρου και ηγέτη μας Κώστα Καραμανλή έπειτα από 12 χρόνια. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα διασφαλίσουμε ο καθένας από τη θέση του την ενότητα και μια νέα πορεία νίκης και προοπτικής. Σε ό,τι αφορά στον πυρήνα του ερωτήματός σας το αποτέλεσμα αντιμετωπίζεται με βαθιά ανάλυση και πολιτικές απαντήσεις. Δεν πρέπει να κρυφτούμε ή να το κρύψουμε, αλλά να δούμε τι έφταιξε και να βρούμε τις πολιτικές απαντήσεις.

Θα χαρακτηρίζατε την κίνηση Καραμανλή για πρόωρες εκλογές, ως "πολιτική αυτοκτονία";

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται ειδικά μετά την ήττα της ΝΔ σας λέω πως ήταν μια υπεύθυνη και επιβεβλημένη απόφαση. Ξέρετε, πρέπει να κρίνετε την επιλογή Καραμανλή για πρόωρες εκλογές όχι βάσει του αποτελέσματος για το κόμμα μας, αλλά με βάση τις επιπτώσεις για την οικονομία και την χώρα αν δεν πηγαίναμε σε εκλογές. Η ανεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ θα βύθιζε τη χώρα σε μια επικίνδυνη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.


Ποιο θα θέλατε να είναι το αύριο της ΝΔ; Τι πρέπει να αλλάξει για να ισχυροποιηθεί ξανά η κεντροδεξιά παράταξη;

Το αύριο της ΝΔ σας βεβαιώνω πως θα είναι ενωτικό και παραγωγικό. Θα γίνουν οι προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες, θα δούμε τι έφταιξε και θα χαράξουμε τη νέα πολιτική μας στρατηγική πάντα πάνω στους άξονες της ιδεολογίας μας και της κεντροδεξιάς φιλοσοφίας. Επίσης πρέπει να δούμε τι έφταιξε και να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της παράταξης. Πρέπει να βρεθούμε και πάλι δίπλα στους πολίτες που είναι η μεγάλη μας δύναμη.