Συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Άποψη"

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Άποψη"

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιάννη Πολυράκη για την εφημερίδα «Η Άποψη»

 

Η περιοχή των Βασιλικών παρουσιάζει ιδιαίτερα έντονη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, είναι εγκαταλειμμένη από έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, σχολικά κτίρια, αποχετευτικά δίκτυα, βιολογικός καθαρισμός, ευρυζωνικές υπηρεσίες κλπ). Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει και τι μπορείτε να κάνετε εσείς γι αυτό;

Δυστυχώς και στην περιοχή των Βασιλικών είδαμε να εφαρμόζεται το ελληνικό μοντέλο της στρεβλής ανάπτυξης. Δηλαδή πρώτα χτίσαμε σπίτια και μετά αναζητούμε τις απαιτούμενες βασικές υποδομές. Ως προς το συμπέρασμά σας δεν διαφωνώ. Και στα Βασιλικά και σε πολλές άλλες περιοχές που βρίσκονται κοντά στο ΠΣΘ και επιλέγονται για την ποιότητα ζωής που προσφέρουν ως τόπος μόνιμης κατοικίας παρατηρείται μεγάλη έλλειψη υποδομών. Ως βουλευτής αντιπολίτευσης με ερωτήσεις στη Βουλή και με συναντήσεις με αρμόδιους στην Περιφέρεια και τη Νομαρχία θα αναδείξω τα προβλήματα και θα ασκήσω πολιτικές πιέσεις για να καλυφθούν τα κενά στις υποδομές.

Ποια είναι η θέση σας για τον ΧΥΤΥ που προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στον Άγιο Αντώνιο;

Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις επιταγές της Ε.Ε. για την διαχείριση των απορριμμάτων και να υλοποιήσουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό. Αλλά σίγουρα πρέπει να χωρέσει και η φωνή της τοπικής κοινωνίας, όπως επίσης να υπάρχει ισορροπία στα "βάρη" που καλούνται να σηκώσουν οι δήμοι του νομού και όχι να βρεθούν εύκολα ή εξιλαστήρια θύματα και επιτρέψτε μου την έκφραση. Ξεκάθαρα λοιπόν λέω, πως οτιδήποτε αφορά κάποιο συγκεκριμένο δήμο, προϋποθέτει ευρύτατο διάλογο, ανταποδοτικά οφέλη και φυσικά απαραίτητα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι περιορισμένος. Αν συμφωνείτε, πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει αυτό;

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει ένεκα της απαξίωσης της πολιτικής και των αποστάσεων των πολιτών από τους πολιτικούς. Ο ρόλος των βουλευτών μπορεί να γίνει ουσιαστικός αρκεί και εμείς να διαδραματίσουμε ουσιαστικά το ρόλο μας. Μακριά από μικροπολιτικές αντιλήψεις, δίχως το φόβο του πολιτικού κόστους, δίχως να προτάσσουμε ισορροπίες και οφέλη πάνω από το συμφέρον των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών μας. Όσο ο ρόλος του βουλευτή, όσο η πολιτική απαξιώνεται, δίνουμε χώρο σε διάφορα παράκεντρα και τότε δημιουργούνται κίνδυνοι και για τη Δημοκρατία μας.