Συνέντευξη: «Η οικονομική κρίση απαιτεί διαχείριση υπεύθυνη και σχέδιο»

Συνέντευξη: «Η οικονομική κρίση απαιτεί διαχείριση υπεύθυνη και σχέδιο»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

 «Οι πολίτες συνειδητοποιούν τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, πόσο κρίσιμη είναι η επιλογή τους. Καλούνται να επιλέγουν μεταξύ της υπευθυνότητας Καραμανλή και του λαϊκισμού του Παπανδρέου. Και γι΄ αυτό επιστρέφουν στη ΝΔ ακόμη και αν έχουν κάποια παράπονα επιλέγοντας το καλύτερο για τον τόπο. Η νίκη είναι στα χέρια μας», λέει μεταξύ άλλων μιλώντας στη «Σ» ο υποψήφιος ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει την ανατροπή ως την Κυριακή;

Η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος διαρκώς αυξάνεται όπως αποτυπώνεται στις ομιλίες του πρωθυπουργού και των στελεχών μας, αλλά όπως διαπιστώνω και εγώ στις περιοδείες μου. Είναι λογικό η συσπείρωση ενός κόμματος που επί 6 χρόνια ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας να επιτυγχάνεται αργότερα. Από την άλλη οι πολίτες συνειδητοποιούν τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές, πόσο κρίσιμη είναι η επιλογή τους. Καλούνται να επιλέγουν μεταξύ της υπευθυνότητας Καραμανλή και του λαϊκισμού του Παπανδρέου. Και γι' αυτό επιστρέφουν στη ΝΔ ακόμη και αν έχουν κάποια παράπονα επιλέγοντας το καλύτερο για τον τόπο. Η νίκη είναι στα χέρια μας, να βγούμε με το έργο, το σχέδιο και την αυτοκριτική μας σε όλους τους πολίτες και να τους ξαναφέρουμε κοντά μας. Και θα πετύχουμε.

 

Τι θα λέγατε σε έναν δυσαρεστημένο ψηφοφόρο σας, ώστε να τον φέρετε ξανά κοντά στη ΝΔ;

Την αλήθεια, όπως κάνουμε πάντα. Όσο δύσκολη και αν είναι. Ότι η οικονομική κρίση απαιτεί διαχείριση υπεύθυνη και σχέδιο. Αυτό το εγγυάται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν μόνο υποσχέσεις και ωραία λόγια. Θα τους έλεγα λοιπόν πως έγινε έργο και υπάρχει σχέδιο και βούληση. Να μην μείνουν στα ωραία λόγια, αλλά να δουν με υπευθυνότητα και ωριμότητα το μακροπρόθεσμο συμφέρον γι' αυτούς και τη χώρα. Φυσικά υπήρξαν στιγμές που κάποιες συμπεριφορές τους πίκραναν. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους και όχι τη ΝΔ και τον Καραμανλή.

 

Σας προβληματίζουν διαρροές προς το ΛΑΟΣ;

Δεν βλέπω τάση διαρροών από τη ΝΔ στο ΛΑΟΣ. Υπήρξε μια μετακίνηση στις ευρωεκλογές που είναι και πιο χαλαρές και κάποιοι από τους ψηφοφόρους μας ήθελαν να στείλουν μήνυμα αλλαγής πορείας. Το μήνυμα αυτό το λάβαμε και φάνηκε στις πολιτικές μας όλο το καλοκαίρι. Οι πολίτες συνειδητοποιούν πως ψήφος διαμαρτυρίας στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος στήριξης στο ΠΑΣΟΚ και είναι αρκετά ώριμοι να μην βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες με την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Τι πρέπει να γίνει στη Θεσσαλονίκη;

Για πρώτη φορά επιτελέσθηκε τόσο μεγάλο έργο στη Θεσσαλονίκη. Έργο ορατό που χρόνια έμενε μακέτες και εξαγγελίες. Μετρό, Εξωτερική Περιφερειακή, Εγνατία Οδός, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Ζώνη Καινοτομίας, νέα νοσοκομεία και μετεγκατάσταση της ΔΕΘ είναι ένα μικρό δείγμα του έργου Καραμανλή για τη Θεσσαλονίκη. Με έργο και αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε και στην επόμενη κυβερνητική μας θητεία.