Συνέντευξη: «Ο Καραμανλής έχει τις λύσεις»

Συνέντευξη: «Ο Καραμανλής έχει τις λύσεις»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη»

 

Συνέντευξη: "Ο Καραμανλής έχει τις λύσεις, Είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα"

 

Tην βεβαιότητά του ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο εκφράζει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Μακεδονική Οικονομία». Ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά όλα τα προβλήματα και ότι έχει δρομολογήσει και τις λύσεις. Φυσικά, ο κ. Καράογλου τονίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, όπως λέει χαρακτηριστικά για το ότι έχει επιβάλλει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο ζημιώνοντας τη χώρα σε μία εποχή πραγματικά δύσκολη για την οικονομία.

Επί μήνες ακούμε και περιμένουμε τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες. Υπήρξε καθυστέρηση και ποιες κατά την απόψή σας πρέπει να είναι αυτές;

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των πολιτών που ζήτησαν μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερη αποτελεσματικότητα και εγγύτερη επαφή με την κοινωνία και ανέλαβε και υλοποίησε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ασφάλεια, την οικονομία και την καθημερινότητα. Ο πρωθυπουργός όμως δεν μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ειδικά σε ό,τι αφορά αλλαγές σε πρόσωπα και δομές, σε τηλεοπτικό ή αντιπολιτευτικό χρόνο. Ο Κώστας Καραμανλής ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα της χώρας και τις λύσεις τους, τις απαιτήσεις της κοινωνίας και ποιες αλλαγές πρέπει να κάνει σε πολιτικές, αλλά και στην κυβέρνηση και το κόμμα. Και θα το κάνει την καταλληλότερη στιγμή για τη χώρα και όχι όποτε πιστεύουν οι δημοσιογράφοι ή αν θέλετε και πολλοί υπουργοί, βουλευτές και διάφοροι «σύμβουλοι» που διακινούν στα μίντια τις εισηγήσεις τους.

 

Είστε υπέρ των πρόωρων εκλογών ή του ανασχηματισμού;

Είμαι υπέρ της συνέχισης του έργου μας με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. Όλη η συζήτηση για εκλογές δεν έχει καμία βάση ειδικά για τη ΝΔ και τον Καραμανλή που ξέρετε πόσο υπεύθυνα και θεσμικά λειτουργεί. Μπορεί κανείς να πει έναν σοβαρό λόγο για να οδηγήσει η ΝΔ την χώρα σε εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας. Σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό θα σας έλεγα πως η ΝΔ διαθέτει ικανό πάγκο, στελέχη έτοιμα και άξια να προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα είτε μέσα από την κυβέρνηση είτε στη δημόσια διοίκηση. Ειδικά εκεί υπάρχει ανάγκη αλλαγής ορισμένων, λίγων, που με τις πρακτικές, τις συμπεριφορές τους και τις αμοιβές τους προκαλούν το κοινό αίσθημα.

 

Μπορεί όμως να αντέξει τη χώρα εν μέσω κρίσης μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο;

Συμφωνώ ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ότι χειρότερο για την χώρα και την οικονομία. Όμως ευθύνες για αυτό να ζητήσετε από το ΠΑΣΟΚ που εδώ και μήνες κάθε ημέρα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα του τόπου που έχουν ανάγκη συναίνεσης ζητάει εκλογές και μάλιστα για να πετύχει τον στόχο του δεν διστάζει να επιδείξει ανεύθυνη στάση παίζοντας με το πρόσωπο και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, ειδικότερα τώρα μέσα στην πρωτοφανή διεθνή οικονομική κρίση, και η Κυβέρνηση αυτή υπάρχει, και μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα του τόπου, τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών.

 

Η παραίτηση του κ. Μανώλη σας δημιουργεί νέα προβλήματα;

Ήταν αναμενόμενη. Δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί, δικαίωμά του να παραιτείται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημιουργεί όμως προβλήματα στην παράταξη που τον ανέδειξε και εξέλεξε.  Αφού διαφωνούσε καλά έκανε και παραιτήθηκε, έστω και με αυτόν τον τρόπο επικοινωνιακού σόου.

 

Τι να περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για την Θεσσαλονίκη;

Αυτό που βλέπουμε εδώ και χρόνια. Πράξεις και όχι λόγια. Το μετρό κατασκευάζεται. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Η Εγνατία οδός ολοκληρώθηκε και άλλαξε όλη την εικόνα του νομού και της Βόρειας Ελλάδας.  Το Διεθνές Πανεπιστήμιο ξεκίνησε, η Ζώνη Καινοτομίας προωθείται, το αεροδρόμιο, η εξωτερική περιφερειακή κα. δεν είναι εξαγγελίες αλλά έργα. Και φυσικά κορωνίδα της φετινής παρουσίας του Κώστα Καραμανλή θα είναι οι ανακοινώσεις για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα δυτικά ή βορειοδυτικά κάτι που θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη του νομού. Χρειάζονται και πολλά περισσότερα όμως, όπως μικρότερα έργα υποδομής που θα προωθούν την ισόρροπη ανάπτυξη του νομού μας, αλλά είναι δεδομένο πως ο Κώστας Καραμανλής δείχνει κάθε μέρα στην πράξη με έργα το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη.

 

* η συνέντευξη είχε δοθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών.