Συνέντευξη - Ρεπορτάζ: "Ο τρόπος που ζουν οι Έλληνες"

Συνέντευξη - Ρεπορτάζ: "Ο τρόπος που ζουν οι Έλληνες"

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στον δημοσιογράφο Κωστή Χριστοδούλου για το περιοδικό  «Εικόνες» του Έθνους.

 Ποιο είναι το δίδαγμα που έχετε αποκομίσει από την έως τώρα ενασχόλησή σας με την πολιτική;

Η πολιτική είναι ένα δύσκολο «επάγγελμα». Θέλει μεγάλες γνώσεις και μεγάλη προσπάθεια αν επιλέξεις τον δύσκολο δρόμο της αλήθειας και των προτάσεων.

Αν ήσασταν υποχρεωμένος να ξεκινήσετε μια καριέρα μακριά από την πολιτική, ποιος θα ήταν ο τομέας τον οποίο θα ακολουθούσατε;

Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Μπήκα στην πολιτική μετά από μακρά πορεία στον επαγγελματικό στίβο ως οικονομολόγος-εφοριακός και, βέβαια, μετά από παρουσία στην αυτοδιοίκηση. Δεν μπήκα στην πολιτική για να βρω δουλειά. Όταν ολοκληρώσω τον κύκλο θα επιστρέψω στη δουλειά μου.

Στην επαφή σας με τους πολίτες, ποιο είναι το θέμα που σας προτάσσουν; Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το τι ζητούσαν οι ψηφοφόροι στο παρελθόν;

Τα αιτήματα των πολιτών με τον καιρό γίνονται από προσωπικά, συνολικά. Δεν ζητούν κάτι για τους ίδιους, αλλά ζητούν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου τους. Όχι ότι δεν υπάρχουν και αιτήματα για τα λεγόμενα «ρουσφέτια», αλλά η εικόνα αλλάζει χάρη και στους νέους πολιτικούς, αλλά και τη νέα πολιτική παιδεία που πιστεύω ως λαός αποκτούμε.

Στο τέλος της πολιτικής σας καριέρας, πώς θα θέλατε να σας θυμούνται;

Δεν έχω την ματαιοδοξία της υστεροφημίας. Προτιμώ σήμερα όταν συναντώ τους πολίτες να ξέρουν ότι κάνω πραγματικά ότι μπορώ για να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.