Συνέντευξη: «Αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές»

Συνέντευξη: «Αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα για την εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

 

Έφταιξαν πρόσωπα ή πολιτικές για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Το μήνυμα που λάβαμε αφορά αλλαγές και στους δύο τομείς. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην οικονομία, την ασφάλεια, την καθημερινότητα. Χρειάζονται όμως και αλλαγές σε συμπεριφορές που ενοχλούν τους πολίτες. Όπως επίσης και όλων όσοι με τις υπέρογκες αμοιβές ή τις αλαζονικές συμπεριφορές τους προκαλούν τον πολίτη.

Τα θέματα ασφάλειας συνέβαλαν στο κακό αποτέλεσμα;

Το δήλωσα από την πρώτη στιγμή πως προβλήματα όπως η ανασφάλεια και η λαθρομετανάστευση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα και προωθεί μέτρα, μέτρα όμως  που πρέπει να είναι πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν λύνονται όμως τα προβλήματα  με ακραίες ή λαϊκίστικες κορώνες.

Εύθραυστη πλειοψηφία ή συνεργασία με ΛΑΟΣ;

Το δίλημμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με 151  βουλευτές σύμφωνα με το σύνταγμα, ασκείς τη διακυβέρνηση και όποιος θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει ή απειλεί την κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο. Η ΝΔ δεν έχει καμία πολιτική σχέση με τον ΛΑΟΣ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασίας όσο και αν  επιχειρεί να το διατηρεί στην ατζέντα ο κ. Καρατζαφέρης.