Συνέντευξη: «Έγινε έργο μέσα σε 5 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό που είχε γίνει σε 20»

Συνέντευξη: «Έγινε έργο μέσα σε 5 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό που είχε γίνει σε 20»

Συνέντευξη  του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

«Να μην απεμπολήσει το δικαίωμα της επιλογής, να μην επιτρέψει σε άλλους, που ενδεχομένως εκφράζουν μειοψηφίες και συμφέροντα, να μιλήσουν για αυτόν», συμβουλεύει τον πολίτη ενόψει της κάλπης της Κυριακής ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξή του στην «Σ». «Όσο και δυσαρεστημένος να είναι η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αποχή», δηλώνει με έμφαση.

Ποιο μήνυμα έστειλε η συγκέντρωση της ΝΔ στην πλατεία Αριστοτέλους με τον πρωθυπουργό;

Η μαζικότητα της συμμετοχής και ο παλμός, ο ενθουσιασμός και η ένταση παρά τις δυσμενείς καιρικές, συνθήκες έστειλαν μήνυμα νίκης. Η Θεσσαλονίκη αναγνωρίζει την προσφορά του Κώστα Καραμανλή στην πόλη και την Βόρεια Ελλάδα, τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει. Σας θυμίζω πως από τις 6 το απόγευμα έβρεχε στη Θεσσαλονίκη καταρρακτωδώς, ωστόσο η ΝΔ έκανε μια συγκέντρωση μεγαλύτερη από αυτή των εθνικών εκλογών του 2007, αλλά και μεγαλύτερη από αυτήν που είχε κάνει μία ημέρα νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία των Θεσσαλονικέων στην συγκέντρωση έδειξε πως την Κυριακή θα έχουμε ανατροπή και η ΝΔ θα είναι νικητής των ευρωεκλογών. Όμως η ομιλία του πρωθυπουργού έστειλε και πολλά μηνύματα. Ξεχωρίζω το μήνυμα, το ξεκάθαρο και προσωπικό μήνυμα του μακεδόνα Κώστα Καραμανλή προς την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πως η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται και δεν ξαναγράφεται. Και ο κ. Καραμανλής με το βέτο απέδειξε ποιος στις πράξεις υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια. Δεύτερο σημείο το οποίο ξεχωρίζω, το σημείο στο οποίο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη. Παρουσίασε μια λίστα έργων υποδομής, όχι όμως σε επίπεδο εξαγγελιών όπως χρόνια γινόταν με τις κυβερνήσεις του χθες, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,  αλλά σε επίπεδο πράξεων. Τα έργα στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν, έγινε έργο μέσα σε 5 χρόνια μεγαλύτερο από αυτό που είχε γίνει επί ΠΑΣΟΚ σε 20.

Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει για "μαύρη προπαγάνδα" στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη. Τι εννοούσε;

Άδικο είχε; Όταν το ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε από τα "πράσινα παπαγαλάκια" διότι είδε σε αυτά, στη διασπορά φημών και καταστροφολογίας που συμβολίζουν τα παπαγαλάκια, τον εαυτό του, πως είναι δυνατόν τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές να προχωρά σε αρνητική διαφήμιση, σε ψέματα, και προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό. Η απάντηση είναι διότι φοβάται. Φοβάται και το έργο της κυβέρνησης και τον Κώστα Καραμανλή. Και μπροστά στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας, βρίσκεται σε πανικό. Γνωρίζει πως το αποτέλεσμα θα του ανοίξει εσωτερικά προβλήματα, εξου και το περιβόητο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Ας είμαστε ειλικρινείς. Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει κάθε ημέρα που περνάει το παλιό κακό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Λαλιώτη: της λάσπης, της κινδυνολογίας, της συκοφαντίας και της σκανδαλολογίας;

Επειδή όμως όλες οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν δεύτερο κόμμα τι μήνυμα θα εισπράξετε από τους πολίτες σε περίπτωση που αυτές επιβεβαιωθούν;

Κατ' αρχάς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μέρα με την μέρα η συσπείρωση μας αυξάνεται και η διαφορά μειώνεται. Θυμάστε έρευνες πριν από 2-3 εβδομάδες που μας έδειχναν 7 μονάδες πίσω και τώρα δείχνουν 3.5 δηλαδή ακριβώς το μισό; Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε κάλπη στέλνει πολιτικά μηνύματα, τα οποία θα αναλύσουμε και ακούσουμε όπως διαρκώς ακούμε τους πολίτες. Και οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν όπως και οι προσπάθειες η χώρα να βγει από την κρίση πιο δυνατή και να προστατευτούν οι ασθενέστεροι.

Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη ο οποίος την Κυριακή σκέφτεται να πάει εκδρομή και να μην ψηφίσει;

Θα έλεγα κατ' αρχάς να μην απεμπολήσει το δικαίωμα της επιλογής, να μην επιτρέψει σε άλλους, που ενδεχομένως εκφράζουν μειοψηφίες και συμφέροντα, να μιλήσουν για αυτόν. Όσο και δυσαρεστημένος να είναι η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αποχή. Θα τους έλεγα επίσης να έρθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ΝΔ; Γιατί; Διότι θα πρέπει να σταθμίσουν την κρισιμότητα των διεθνών συνθηκών και την ανάγκη η χώρα να πορευτεί με σχέδιο και σταθερότητα. Με μια κυβέρνηση, που παρά τα όποια λάθη ή καθυστερήσεις της, απέδειξε πως έχει έναν πρωθυπουργό με πρόγραμμα, υπεύθυνο και ειλικρινή. Να κλείσουν τα αυτά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού και των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων. Η ψήφος είναι σημαντική και κρίσιμη. Η απάντηση είναι Κώστας Καραμανλής και ΝΔ.