Συνέντευξη: «Ο Καραμανλής έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του για την πόλη»

Συνέντευξη: «Ο Καραμανλής έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του για την πόλη»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στην Εφημερίδα "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

Η Κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής έχουν αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την πόλη, καθώς από το 2004 μέχρι και σήμερα, έγιναν περισσότερα από όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία», τονίζει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στη «Σ» ο βουλευτής της ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου. Και δίνει σαφές μήνυμα για την Κυριακή: «Η αποχή δεν συμφέρει τον τόπο».

 Ποιος είναι ο στόχος της σημερινής ανοικτής εκδήλωσης στην πλατεία Αριστοτέλους;

Στη σημερινή εκδήλωση ο λαός της πόλης θα δείξει πως επιβραβεύει το έργο της κυβέρνησης που έχει προωθήσει την τελευταία πενταετία, πως στηρίζει και εμπιστεύεται τον Θεσσαλονικιό πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής έχουν αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την πόλη, καθώς από το 2004 μέχρι και σήμερα, έγιναν περισσότερα από όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία. Το Μετρό γίνεται πράξη, η επέκταση του αεροδρομίου, η Εγνατία Οδός και η Εξωτερική Περιφερειακή, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, η Ζώνη Καινοτομίας, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, τα δύο νέα νοσοκομεία και το 424 είναι η νέα ατζέντα της πόλης που υλοποιείται από την κυβέρνηση. Σήμερα λοιπόν στην πλατεία Αριστοτέλους οι Θεσσαλονικείς με την παρουσία τους στην ομιλία του πρωθυπουργού, θα αποδείξουν πως αναγνωρίζουν το έργο και στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Καραμανλή που αλλάζουν την εικόνα της πόλης.

 Δεν σας προβληματίζει όμως η χαμηλή συσπείρωση;

Είναι λογικό ένα κόμμα που ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας για περισσότερο από 5 χρόνια και κλήθηκε και έλαβε δύσκολες μα χρήσιμες αποφάσεις, να παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση. Οι πολίτες όμως ενώπιον της κάλπης θα κρίνουν και θα συγκρίνουν και θα επιλέξουν ξανά τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, κάτι που αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αναγνωρίζω πως ορισμένες αποφάσεις ή κάποια λάθη ή συμπεριφορές μεμονωμένων προσώπων ενόχλησαν και απομάκρυναν ορισμένους. Όμως μπροστά στις κρίσιμες στιγμές και εν μέσω οικονομικής κρίσης, τους καλώ να συγκρίνουν την υπεύθυνη στάση Καραμανλή με τον λαϊκισμό Παπανδρέου.

 

Η αποχή τελικά συμφέρει ή όχι την κυβερνητική παράταξη;

Η αποχή δεν συμφέρει τον τόπο. Και αυτό είναι σημαντικότερο από τι συμφέρει στα κόμματα. Οι πολίτες οφείλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές και με τη δύναμη της ψήφου τους, να στείλουν τα όποια μηνύματα θέλουν. Δεν επιτρέπεται να παραχωρούν το δικαίωμα σε μειοψηφίες να επιλέγουν για αυτούς. Η ΝΔ θέλει τους πολίτες ενεργούς, μπροστά στην κάλπη, ανεξαρτήτως των επιλογών τους.

 

Ο στόχος σας σε αυτές τις εκλογές ποιος είναι; Η νίκη ή μια «διαχειρίσημη» ήττα;

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στόχος είναι η νίκη. Να είμαστε πρώτο κόμμα. Και πιστεύω βαθύτατα ότι θα συντελεστεί η ανατροπή και θα το επιτύχουμε. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η κάλπη θα στείλει πολιτικά μηνύματα τα οποία θα αξιολογήσουμε. Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαριστεί μια και καλή πως οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα όπως θα ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου. Βέβαια πως γίνεται να είναι δημοψήφισμα και να λέει πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως στόχος είναι η νίκη έστω και με μια ψήφο, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιστεύω ότι την 8η Ιουνίου μετά το αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ θα έχει εσωτερικά προβλήματα. Ίσως για αυτό ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε το «βουλιάζουμε». Την 8η Ιουνίου πάντως ο Κώστας Καραμανλής θα είναι και πάλι πρωθυπουργός και η ΝΔ κυβέρνηση.


Οι αποκαλύψεις γύρω από τη Ζημενς δείχνουν όμως και εμπλοκή στελεχών της ΝΔ....

Για το θέμα περί ευθυνών για την φυγή κατηγορουμένων,  θεωρώ ευτελή την κριτική του ΠΑΣΟΚ. Επίσης θυμίζω πως ισχύει η δήλωση του πρωθυπουργού πως δεν έχει η ΝΔ καμία εμπλοκή, ούτε ένα ευρώ δεν μπήκε στα ταμεία της από την Ζήμενς. Το ΠΑΣΟΚ πριν ρίξει λάσπη και σπέκουλα οφείλει να απαντήσει για την ομολογία Τσουκάτου ότι 1 εκ. μάρκα έφθασε στα πράσινα ταμεία. Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Σε ποια μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ; Το γνωστό παλιό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Λαλιώτη, δείχνει ξανά το πρόσωπό του λίγο πριν τις εκλογές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πολώσει βλέποντας την διαφορά να μειώνεται και τη ΝΔ να έρχεται και πάλι πρώτο κόμμα.

 

Τι θα πρέπει να αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές;

Κατ' αρχάς πιστεύω πως η ΝΔ θα βγει από τις ευρωεκλογές ενισχυμένη. Με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει πιο αποτελεσματικά και δυνατά την διαχείριση της οικονομικής κρίσης και την άμβλυνση των επιπτώσεων στους ασθενέστερους. Μετά τις εκλογές η ΝΔ θα πρέπει να συνεχίσει πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις, με έμφαση πάντα στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Ποιο μήνυμα στέλνετε στους πολίτες ενόψει των εκλογών. Τι διακυβεύεται;

Ψηφίζουμε για μια δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η ΝΔ έχει αποδείξει πως είναι το κόμμα των εθνικών επιλογών, της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης, που μπορεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά και μέσα από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της κυρίαρχης πολιτικής δύναμης στην Ε.Ε. να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο για την διεθνή οικονομία αλλά και τα εθνικά μας θέματα. Οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν στα ψεύτικα διλήμματα και την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ, του «όχι σε όλα» και να επιλέξουν υπεύθυνη πορεία μπροστά με σταθερότητα και Κώστα Καραμανλή. Η ΝΔ έχει σχέδιο και προχωρά με σύμμαχο τον πολίτη.