Συνέντευξη: "Οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας απαντούν για την πολιτική επικαιρότητα"

Συνέντευξη: "Οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας απαντούν για την πολιτική επικαιρότητα"

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα για την εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής

Που αποδίδετε τη μεγάλη πτώση της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και τη διεύρυνση της απόστασης από το ΠΑΣΟΚ;

Την ώρα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λόγω της οποίας οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να λάβουν έκτακτα μέτρα, υπάρχει προβληματισμός και δυσαρέσκεια σε μερίδα των πολιτών που εκδηλώνονται προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Επίσης η βάση της ΝΔ είναι ακόμη ενοχλημένη από συμπεριφορές ορισμένων κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών οι οποίες παρέκκλιναν της κεντρικής γραμμής και πλήγωσαν την εικόνα της παράταξης.

Σε ποιους τομείς θα πρέπει να δώσει έμφαση ως τις ευρωεκλογές η ΝΔ και να επικεντρώσει την προεκλογική τακτική της;

Η ΝΔ πρέπει να μείνει μακριά από την σκανδαλολογία και να επιμείνει στα κεντρικά και σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Αυτό οφείλει και αυτό κάνει, όπως φαίνεται και από τις παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή, ως η πολιτική δύναμη της υπευθυνότητας. Η διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, η στήριξη των ασθενέστερων και η ασφάλεια είναι ζητήματα που πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Πως θα μπορέσει η ΝΔ να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους ή τους αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους της και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη τους;

Η ΝΔ θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αναποφάσιστων με τη δύναμη της υπευθυνότητας και της αλήθειας. Είμαι βέβαιος πως ακόμη και όσοι είναι δικαίως δυσαρεστημένοι εξαιτίας κακών συμπεριφορών στελεχών ή αδυναμιών της κυβέρνησης, την ώρα της ψήφου, μια ώρα όπου όλοι στέκονται υπεύθυνα μπροστά στην κάλπη, θα επιλέξουν  αυτό που είναι καλύτερο για τον τόπο, αυτό που δίνει προοπτική, μακριά από λαϊκισμούς και ευχολόγια. Και η επιλογή αυτή, θα είναι ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ.