Συνέντευξη: «Δεν θα γίνει άλλο κόμμα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, γιατί αυτόν τον χώρο τον καλύπτει απόλυτα η ΝΔ.»

Συνέντευξη: «Δεν θα γίνει άλλο κόμμα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, γιατί αυτόν τον χώρο τον καλύπτει απόλυτα η ΝΔ.»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου σε  εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μιλώ για τους εφοριακούς που τους έπιασαν να λαδώνονται.»

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Δεν ήταν έκπληξη αυτό, γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει λάδωμα, ‘φακελάκι'. Δεν αντιμετωπίστηκε, όπως θα έπρεπε παρά του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή έκανε κάποιες σημαντικές προσπάθειες και θυμίζω χαρακτηριστικά ότι έκανε κακούργημα την συγκεκριμένη πράξη. Χθες το υπουργείο κατήργησε τους ήδη κατηργημένους διευθυντές συγκεκριμένων ΔΟΥ, γιατί δεν έπιασαν τους στόχους και βέβαια γεννιέται μια σειρά ερωτημάτων. Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι μόνο 3 ΔΟΥ από το σύνολο των ΔΟΥ όλης της χώρας έχουν πιάσει τους στόχους. Για ποιο λόγο αντικαθίστανται οι 20 συγκεκριμένοι και δεν αντικαθίστανται όλοι τη στιγμή που σχεδόν όλοι δεν έχουν πιάσει το στόχο. Δεύτερον, ποιο όργανο συνεδρίασε και ξέρετε ότι για να αντικαταστήσεις έναν υπάλληλο από κάποια θέση πρέπει να συνεδριάσει το υπηρεσιακό συμβούλιο. Συνεδρίασε το υπηρεσιακό συμβούλιο; Εμείς δεν θα ήμασταν αντίθετοι να αντικατασταθούν οποιοιδήποτε υπάλληλοι δεν πιάνουν τους στόχους, αλλά αυτό να μην γίνεται κατ' επιλογήν, αλλά να γίνεται για όλους με διαδικασίες, με αποφάσεις συλλογικές, όχι με αυταρχικές αποφάσεις του υπουργού και κατ' επιλογήν. Ήταν μια αυταρχική, μια προσωπική απόφαση του υπουργού, η οποία εμένα που γεννά μια σειρά ερωτηματικών, για τα οποία θα περιμένω απάντηση.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πώς μπορεί να παταχθεί η φοροδιαφυγή όταν 1 στις 2 εφορίες αυτή τη στιγμή είναι χωρίς διοίκηση;»

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Άλλη πολύ μεγάλη και σοβαρή ευθύνη του υπουργείου. Όταν λες ότι έχεις πρόγραμμα, ότι έχεις σχέδιο, πότε επιτέλους θα το παρουσιάσεις το σχέδιο αυτό; Ήδη έχουν περάσει 8 μήνες από τότε που έγιναν οι εκλογές. Δεν μπορούμε να βγάλουμε αύριο ένα νόμο και να πούμε ότι με την εφαρμογή αυτού πατάσσεται η φοροδιαφυγή. Η φοροδιαφυγή πάνω από όλα είναι ζήτημα κοινωνικής συνείδησης. Εάν όλοι μας ενεργά δεν συμμετέχουμε στον αγώνα αυτό για την αντιμετώπιση της δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί. Πρέπει να καλλιεργηθεί από τα παιδιά. Το παιδί να ξέρει ότι όταν κάποιος φοροδιαφεύγει κάνει έγκλημα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα μιλήσει ο κ. Καραμανλής; Πότε θα μιλήσει;»

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Οι πολίτες και ειδικά τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, αυτοί που πίστεψαν και αυτοί που αγωνίστηκαν για τον κ. Καραμανλή ζητούν, περιμένουν να ανοίξει τα χαρτιά του ο πρώην πρωθυπουργός, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος μας. Θεωρούν ότι ο κ. Καραμανλής αδικείται από την στάση του αυτή και ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει και μπορεί να πει. Ήδη έχει φτάσει η ώρα, δεν έχουμε πλέον περιθώρια για περιττές αναμονές και αναβολές. Νομίζω ότι οι πολίτες ζητούν να υπάρχουν τώρα κάποιες απαντήσεις από τον κ. Καραμανλή.» 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν είναι δυνατόν να προκαλείται ο πρώην πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, από τον νυν πρωθυπουργό και να μην απαντά.»

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Αισθάνθηκα πολύ άσχημα ειδικά σε μια πολύ κακή και απαξιωτική αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός, όταν είπε επί λέξη που τον κρύβετε τον κ. Καραμανλή; Θεωρώ ότι αυτόματα έπρεπε να υπάρξει μια άμεση και ακαριαία αντίδραση. Είναι κοντά στο να πάρει την απόφαση του, ή τελοσπάντων έχει αποφασίσει να βγει σύντομα και να πει την δική του άποψη, να δώσει την δική του εκδοχή.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο εμφύλιος που μαίνεται μεταξύ Σαμαρικών και Ντορικών;»

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: « Η ΝΔ είναι ένα πολύ μεγάλο κόμμα και έχει περάσει στο παρελθόν και άλλες διασπάσεις. Όλα αυτά τα ξεπέρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έκλεισαν οι πληγές. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Θα πρυτανεύσει η λογική σε τελική ανάλυση και δεν θα γίνει άλλο κόμμα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, γιατί αυτόν τον χώρο τον καλύπτει απόλυτα η ΝΔ.»