Θ. Καράογλου «Καταδικάζω οποιοδήποτε περιστατικό βίας»

Θ. Καράογλου «Καταδικάζω οποιοδήποτε περιστατικό βίας»

Ο Θ. Καράογλου απαντά στα ερωτήματα της εφημερίδας «Τύπος της Θεσσαλονίκης» για τους προπηλακισμούς πολιτικών και τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

«Η ΝΔ, αλλά και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή οποιασδήποτε άλλου τέτοιου είδους έκφρασης βίας από όπου και αν προέρχεται και σε βάρος όποιου κατευθύνεται. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του μέτρου, είναι το πολίτευμα της μετριοπάθειας, της σύνεσης, του διαλόγου και όχι των περιστατικών βίας, των αποδοκιμασιών ή του κάθε είδους προπηλακισμών. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να καταδικάζουμε τέτοιου είδους περιστατικά αν δεν θέλουμε η κοινωνία μας να μεταβληθεί σε μια μεγάλη ζούγκλα.»

Αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδας, ο κ. Καράογλου τονίζει ότι:

«η Θεσσαλονίκη παραδοσιακά γιορτάζει τον πολιούχο Άγιό της, γιορτάζει την απελευθέρωσή της, γιορτάζει τη μεγάλη επέτειο του «ΟΧΙ», της 28ης Οκτωβρίου του 1940.  Είναι λογικό και αυτονόητο ότι οφείλει να τιμήσει με την παρουσία της τη γιορτή αυτή, η πολιτική ηγεσία της χώρας. Όπως ταιριάζει σε όλους τους Θεσσαλονικείς να υποδεχθούν καλοπροαίρετα, φιλικά την πολιτική ηγεσία της χώρας. Σε μια τέτοια μεγάλη γιορτή δεν ταιριάζουν άλλου είδους εκδηλώσεις».