Συνέντευξη: «Η δημιουργία κομμάτων, από στελέχη της ΝΔ, απέτυχε»

Συνέντευξη: «Η δημιουργία κομμάτων, από στελέχη της ΝΔ, απέτυχε»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη για την εφημερίδα «Νέα της Περιφέρειας»

Εκ νέου επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' εκλογικής περιφέρεια Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στα «Νέα της Περιφέρειας». Μιλά για τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει στρατιώτης της παράταξης, ενώ αναφέρεται και στο νέο εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Χαρακτηρίζει "αναποτελεσματικό και ελλιπές" το φορολογικό νομοσχέδιο και ζητά ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου.

 

Συμμερίζεστε την άποψη πως ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και την ασυνεννοησία της κυβέρνησης;

Η ασυνεννοησία εξελίσσεται σε πρωταρχικό γνώρισμα της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών. Τι να πρωτοθυμηθούμε; διορισμός γενικού γραμματέα των ΔΕΚΟ τη στιγμή που έβριζε την Κυβέρνηση στο διαδίκτυο, παραίτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ρόβλια εξαιτίας ρουσφετολογικών προσλήψεων, παραίτηση της νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού κας. Σιούτη μετά την πρόσληψη δικηγόρου που εργαζόταν στο γραφείο της, ναυάγιο στο επενδυτικό σχέδιο του Αστακού, αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορούσε στη βιοποικιλότητα, απόσυρση στο παρά πέντε τροπολογίας που αφορούσε στους ημιυπαίθριους με μομφές εναντίον του Υφυπουργού που την εισήγαγε;  Οι γκάφες αυτές φανερώνουν έλλειψη σχεδιασμού, κλίμα ασυνεννοησίας, έλλειψη επικοινωνίας, τριβών και προσωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών. Ασφαλώς, η Κυβέρνηση δεν παύει να είναι μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, και η απόφαση για τη διεξαγωγή εκλογών είναι δική της. Εμείς λέμε, ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί ο τόπος, η χώρα, οι Έλληνες πολίτες από αυτή την Κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για την κοινωνία, την οικονομία, τον λαό.

Σας φοβίζει η αντίδραση του κόσμου;

Η αντίδραση του κόσμου είναι εύλογη και απόρροια λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν κατά το παρελθόν. Πώς να μην αντιδράσουν οι πολίτες όταν η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έχει εξουθενώσει; Όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, όταν η αγορά οδηγείται σε ασφυξία με την έλλειψη ρευστότητας, όταν οι προοπτικές για ανάπτυξη συρρικνώνονται επικίνδυνα; Η αντίδραση του κόσμου δεν μας φοβίζει, αλλά μας προβληματίζει. Οφείλουμε, ως ένα υπεύθυνο και αξιόπιστο κόμμα εξουσίας να αναλογιστούμε τι έφταιξε κατά το παρελθόν, να επανασχεδιάσουμε το μέλλον και να επεξεργαστούμε προτάσεις, απόψεις, ιδέες και ένα γενικότερο σχέδιο, έτσι ώστε να επέλθει αισιοδοξία στις οικογένειες, στα ελληνικά νοικοκυριά, στις αγορές.

Γιατί, παρά τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, στις δημοσκοπήσεις το κόμμα σας παραμένει πίσω; Πιστεύετε πως το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα εισέλθει στο επόμενο κοινοβούλιο; Θα μπορούσατε στο μέλλον να ενταχθείτε στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας;

Ας μην ξεχνούμε, ότι η παράταξή μας εξήλθε από μια οδυνηρή ήττα, τη σημαντικότερη στην ιστορία της. Ο χρόνος δουλεύει για μας και άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις, που φέρουν τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων συνεχώς να μειώνεται. Η ιστορία έχει δείξει, ότι η δημιουργία κομμάτων, από στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ απέτυχαν. Το αν εισέλθει το κόμμα της κ. Μπακογιάννη στη Βουλή, αυτό θα επιβεβαιωθεί από τον βαθμό που θα πείσει τον λαό με το πρόγραμμα και τις θέσεις που θα παρουσιάσει. Εμείς μέχρι σήμερα ούτε πρόγραμμα έχουμε δει, αλλά ούτε και ξεκάθαρες θέσεις. Συνεπώς, η παράταξή μας συνεχίζει να αποτελεί την πιο δυνατή, αξιόπιστη και υπεύθυνη λύση για τον Ελληνικό λαό, γιατί έχει συγκεκριμένο όραμα, έχει σχέδιο, έχει προοπτική. Και αυτό το όραμα θα συνεχίζω κι εγώ με τη σειρά μου να υπηρετώ.

Πιστεύετε πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταπολεμήσει στην ουσία τη φοροδιαφυγή;

Το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση είναι ένα αναποτελεσματικό και ελλιπές νομοσχέδιο, που στραγγαλίζει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη αγορά, δεν καταπολεμά επί της ουσίας τη φοροδιαφυγή, αλλά οδηγεί σε ασφυξία νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Κυβέρνηση αγνοεί το γεγονός, ότι η φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων έχει πλέον εξαντληθεί από τα επαχθή μέτρα, που η ίδια έχει επιβάλλει. Όπως επίσης, αγνοεί ότι ένα νομοσχέδιο, όπως το φορολογικό, δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο φοροεισπρακτικό, αλλά να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης, που θα προωθεί την ανταγωνιστικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων.

Πιστεύετε πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα έπρεπε στην παρούσα περίοδο να είναι πιο ελαστικός; Οι επιχειρηματίες ήδη λόγω της πεσμένης κίνησης ξεκίνησαν τις απολύσεις.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που προχώρησε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Η εφαρμογή του, όμως από τη σημερινή Κυβέρνηση εμφανίζει πλήθος δυσλειτουργιών, αφού δεν έχουν διασφαλιστεί όλες εκείνες οι δικλείδες για την επιτυχία του. Σαφώς και είμαστε κατά του καπνίσματος, όμως τη δεδομένη στιγμή που τα λουκέτα σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας ακολουθούν το ένα το άλλο, το Υπουργείο θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τη στάση του και κατά συνέπεια τον ισχύοντα νόμο, έτσι ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα φαινόμενα λουκέτων σε επιχειρήσεις τέτοιου είδους, τα οποία κατ΄ επέκταση οδηγούν σε κύμα απολύσεων.