Συνέντευξη: «Οφείλει να παραιτηθεί ο Παπακωνσταντίνου»

Συνέντευξη: «Οφείλει να παραιτηθεί ο Παπακωνσταντίνου»

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσίγιαννη για την εφημερίδα "Metro".

 

«Η Κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση, αλλά ζητά συνενόχους στα πεπραγμένα της» τονίζει στη "Metro" ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου,  ο οποίος ζητά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επειδή, όπως αναφέρει, «ψεύδεται» και «συκοφαντεί» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Γιατί αρνείστε τη συναίνεση που ζητά η Κυβέρνηση;

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δεν ζητάει συναίνεση με όρους πολιτικού διαλόγου, αλλά ζητά συνενοχή στα πεπραγμένα της. Αυτού του είδους τη «συναίνεση» η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τη δώσει. Αν εννοεί ως συναίνεση τον εθνικό διάλογο και τη διαμόρφωση κοινών προτάσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση, τότε σε αυτό το διάλογο είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε.

Η Τρόικα πότε βλέπετε να φεύγει από τη χώρα;

Η Τρόικα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό μαζί με το Μνημόνιο που ήρθε παρέα της. Γιατί τον ένα χρόνο υλοποίησής του έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Το Μνημόνιο κινείται σε λάθος κατεύθυνση, οι εκπρόσωποί του, δηλαδή η Τρόικα, έχουν λάθος αντίληψη για το ρόλο τους στη χώρα μας. Ας φύγουν, λοιπόν, το συντομότερο δυνατόν, πριν δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας.

Πάντως, και το ΠΑΣΟΚ να «φύγει» στις εκλογές, μπορεί να μείνει η Τρόικα...

Είναι προφανές ότι σε μια δημοκρατική χώρα τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο ελληνικός λαός, άρα το ΠΑΣΟΚ παραμένει ως κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου πιστεύω -όποτε και αν αυτές γίνουν- ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει κυβερνητικά παρελθόν και η Νέα Δημοκρατία θα εξουσιοδοτηθεί από τους Έλληνες πολίτες να οδηγήσει τη χώρα σε απάνεμα λιμάνια.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση διαψεύδουν τις πρόωρες εκλογές και μάλιστα σας κατηγορούν ότι εσείς διακινείτε τα επίμαχα σενάρια;

Μακάρι να ίσχυε ή να ισχύσει η διάψευση του Πρωθυπουργού, όμως δυστυχώς υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν το αντίθετο. Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες σε βάρος του κόμματός μας, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα, ούτε διακινεί εκλογικά σενάρια, ούτε ανεύθυνα ζητάει πρόωρες εκλογές, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Πάντως στις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. υστερεί. Πού το αποδίδετε;

Προερχόμαστε πριν από 17 μήνες από μία πολύ βαριά ήττα, τη βαρύτερη στην ιστορία μας, και με τη μεγαλύτερη εκλογική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Δουλεύουμε καθημερινά σκληρά, όχι μόνο κριτικάροντας τα λάθη της Κυβέρνησης, που άλλωστε είναι υπερβολικά πολλά, αλλά αναδεικνύοντας και ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο και παράλληλα καταθέτοντας ρεαλιστικές, τεκμηριωμένες, υπεύθυνες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και μειώνουμε συνεχώς τη διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ. Σύντομα θα κάνουμε πάλι τη Ν.Δ. πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Ζητάτε την παραίτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Για ποιο λόγο;

Έχει αποδειχθεί επανειλημμένως ότι ο υπουργός Οικονομικών ψεύδεται, ενώ πάρα πολλές φορές με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες επιτίθεται εναντίον του προέδρου μας και της Ν.Δ. γενικότερα. Αν έχει το ελάχιστο ίχνος πολιτικής ευθιξίας, όφειλε ήδη να έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Προκάλεσε αίσθηση η απουσία σας από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος μετά τον τελευταίο «ανασχηματισμό». Σας ενόχλησε;

Είμαι στρατιώτης της παράταξης και βοηθάω οπουδήποτε χρειαστεί. Ο πρόεδρος του κόμματός μας, Αντ. Σαμαράς, μου ζήτησε με άλλους άξιους συναδέλφους να εργαστούμε στον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Είναι ένα καινούργιο, πρωτόγνωρο αντικείμενο για μένα, που με εξιτάρει και με προκαλεί να το γνωρίσω, να δουλέψω και να αποδώσω.