Χωρίς αστυνομικούς το ΑΤ Λευκού Πύργου

Χωρίς αστυνομικούς το ΑΤ Λευκού Πύργου Κύριο

Αρ. πρωτ.: 1948

Θεσσαλονίκη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Προς τον Υπουργό
-Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χωρίς αστυνομικούς το ΑΤ Λευκού Πύργου»

Αποδεκατισμένο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της πόλης φαίνεται να είναι το πιο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, αυτό του Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Παρά το γεγονός ότι είναι το κεντρικότερο και μεγαλύτερο ΑΤ στην πόλη, λειτουργεί χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Σύμφωνα μάλιστα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης λείπουν τουλάχιστον 100 αστυνομικοί, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη καθώς περισσότεροι από 40 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες και το 65% της δύναμης απασχολείται με τη φύλαξη στόχων.
Οι συμπληρωματικές μεταθέσεις μόλις 20 θέσεων για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν αρκούν για να καλύψουν τις τόσο αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που αποτελεί ουσιαστικά και τη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης.
Λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο όπου στεγάζεται το ΑΤ Λευκού Πύργου οργιάζει το λαθρεμπόριο τσιγάρων και προϊόντων καπνού, οι συμπλοκές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και οι ένοπλες μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων αλλοδαπών, όπως έχω ήδη επισημάνει σε προηγούμενη σχετική κατατεθείσα ερώτηση.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ποιος είναι ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο ΑΤ Λευκού Πύργου, πόσοι από αυτούς έχουν αποσπαστεί, πόσοι υπηρετούν σε φύλαξη στόχων και πόσοι είναι τελικά διαθέσιμοι για την αστυνόμευση της περιοχής;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το ένστολο προσωπικό στο ΑΤ Λευκού Πύργου και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης;