Άρθρο: "Το συνέδριο της ΝΔ και η κοινωνική πλειοψηφία"

Άρθρο: "Το συνέδριο της ΝΔ και η κοινωνική πλειοψηφία"

Άρθρο στην Εφημερίδα 'Ανω Κάτω

To 7ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας διεξάγεται σε μια κομβική πολιτική συγκυρία. Την ώρα που οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της συντήρησης επιχειρούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, διακυβεύοντας ακόμη και την ποιότητα της Δημοκρατίας, για την επιβίωσή τους, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα του συνεδρίου θα παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα τομών και μεταρρυθμίσεων, για την νέα κυβερνητική τετραετία της ΝΔ και την εφαρμογή της νέας πολιτικής ανάπτυξης, ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται ακόμη και στη Δικαιοσύνη και χρησιμοποιεί ύβρεις και ψεύδη, πολιτικά και επικοινωνιακά δεκανίκια για ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα και να καταφέρει να υποστεί τη δυνατόν μικρότερης έκτασης ήττα στις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να εργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματός της και την κατάρτιση του νέου που θα επιτρέψει τόσο στη χώρα συνολικά, όσο και στους πολίτες ατομικά, να κεφαλαιοποιήσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.
Από το συνέδριο, λοιπόν, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου της πρώτης τετραετίας και παράλληλα θα παρουσιάσει τον άξονα του προγράμματος για τη νέα τετραετία. Από το συνέδριο επομένως θα αναδειχθεί η συνέπεια λόγων και έργων της νέας διακυβέρνησης καθώς υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της, όσο της επέτρεπαν οι αντοχές της οικονομίας, ενώ παράλληλα προώθησε σειρά μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη η χώρα και στηρίζουν οι πολίτες. Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης δε, αποτελεί το καλύτερο δείγμα γραφής που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ θυμόνταν μόνο σε κάθε ΔΕΘ, ξεκίνησαν με αιχμή το Μετρό η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά, αλλά προχώρησε και στη δημιουργία δομών ανάπτυξης, όπως το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει, και η Ζώνη Καινοτομίας, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ανακοινώθηκε προ ημερών.
Επιπροσθέτως θα τεθούν οι στόχοι και θα ανακοινωθεί ο νέος κύκλος μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά κυρίως, με δεδομένη την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας όπως καταμαρτύρησε και η έξοδος της από την δημοσιονομική επιτήρηση της Ε.Ε., τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την στήριξη οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και κοινωνικών ομάδων.
Βέβαια πριν φθάσουμε στο σημείο αυτό, της παρουσίασης του προγράμματος της νέας τετραετίας της νέας διακυβέρνησης, προηγήθηκε ένας αναλυτικός και εξαντλητικός διάλογος, όπως έδειξαν οι πλέον των δέκα προσυνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Στις εκδηλώσεις αυτές το σημαντικό είναι πως όχι μόνο ακούστηκε η φωνή της κομματικής βάσης της ΝΔ, που αποτελεί τον πυλώνα και την κινητήριο δύναμη της κυβέρνησης, αλλά και της κοινωνίας, ενώ κατατέθηκαν και σημαντικές προτάσεις που θα αξιοποιηθούν στο νέο πρόγραμμα.
Το συνέδριο της ΝΔ εντέλει, εκτός από μια κορυφαία δημοκρατική και πολιτική διαδικασία, αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας που θέλει έργο, προσπάθεια και αλλαγές και γυρνά την πλάτη στη συντήρηση, την άρνηση, την παραπληροφόρηση και την μικροπολιτική. Και θα αποτελέσει την αφετηρία για την νέα πολιτική και την νέα τετραετία της νέας διακυβέρνησης, που θα ζητήσει στην ώρα που θεσμικά προβλέπεται και θα λάβει νέα λαϊκή εντολή, καθώς οι πολλοί εμπιστεύονται τον Κώστα Καραμανλή.