Άρθρο: «76Η ΔΕΘ: Στο ίδιο έργο θεατές»

Άρθρο: «76Η ΔΕΘ: Στο ίδιο έργο θεατές»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Καρφίτσα" με τίτλο «76η ΔΕΘ: στο ίδιο έργο θεατές», Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η 76η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες της προ ολίγων ημερών και όλοι γίναμε μάρτυρες της κυβερνητικής απαξίωσης του μεγαλύτερου οικονομικού και εμπορικού θεσμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος, της ΔΕΘ.

Μέσα σε δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, επιστρέψαμε πίσω στην εικοσαετία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας, η όποια προσπάθεια για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, για έργα υποδομής, έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα.

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός για ακόμη μια φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στον Ελληνικό λαό. Η δε πολιτική που έχει ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο, το οποίο αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά με τη λήψη των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, που ανακοίνωσε. Μέτρα - χαράτσια, τα οποία γονατίζουν τους πολίτες και φτάνουν στο χείλος του γκρεμού την Ελληνική κοινωνία.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους εκθέτες και επισκέπτες της 76ης ΔΕΘ μετρώντας τις πληγές της, χωρίς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά και χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική. Τα έργα και οι μελέτες καταρρέουν. Το μετρό της Θεσσαλονίκης, ένα έργο κρίσιμο με πολυδιάστατη συνεισφορά στην πόλη, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, σήμερα στοιχειώνει την πόλη. Στο ίδιο μήκος κύματος, εγκαταλείφθηκε και η εξωτερική περιφερειακή οδός, έργο σταθμός για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.

Η απαξίωση και η εγκατάλειψη  από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, αλλά και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η στήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης, έμειναν έννοιες στα χαρτιά. Αντίστοιχα, στη δυτική πλευρά του νομού, στην επαρχία Λαγκαδά, οι πολίτες και ο 3ος πυλώνας ανάπτυξης της Επαρχίας Λαγκαδά, έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους.

Ακόμα πιο λυπηρή είναι η εικόνα υποβάθμισης που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο τον θεσμό της ΔΕΘ. Οι παλινωδίες της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΘ, που εκθέτουν την ίδια την κυβέρνηση για τις επιλογές της, η  εγκατάλειψη του σχεδίου μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στην περιοχή της Σίνδου, η απαξίωση του θεσμού από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης, συνθέτουν μία εικόνα παρακμής.

Η ΝΔ θα συνεχίσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης να προτείνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που πλήττουν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Δεν εγκαταλείπουμε τα όπλα και τις προσπάθειες, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα ότι η χώρα μπορεί να βγει από αυτόν τον κυκεώνα, δεν παραδίνουμε αμαχητί την τύχη της πόλης και της χώρας μας.