Άρθρο: «Ένας χρόνος Μνημόνιο. Ένας χρόνος οδύσσεια για τον Ελληνικό λαό»

Άρθρο: «Ένας χρόνος Μνημόνιο. Ένας χρόνος οδύσσεια για τον Ελληνικό λαό»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Ο κόσμος το Σαββατοκύριακο», Σάββατο 07 Μαΐου 2011

 

Το επιβλητικό φυσικό τοπίο του Καστελόριζου, όπου πριν από ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Ελληνικό λαό, δεν προμήνυε το μέγεθος των δεινών που θα ακολουθούσαν για τους Έλληνες πολίτες. Ποιος θα φανταζόταν, ότι το φυσικό κάλλος ενός ακριτικού νησιού, τα γαλανά νερά και ο εκθαμβωτικός ήλιος, θα εξελισσόταν σε μια καταστροφική χρονιά για τη χώρα μας; Ποιος θα φανταζόταν ότι το υπέροχο αυτό φυσικό σκηνικό της πατρίδας μας, θα μετατρεπόταν ακόμη και σε αντικείμενο συζητήσεων περί πώλησης ή ενοικίασης νησιών;

Κανείς δεν λησμονεί και πολύ περισσότερο οι Έλληνες πολίτες, τη θλιβερή αυτή επέτειο. Επέτειο ενός έτους, από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετατράπηκε σε Κυβέρνηση Μνημονίου. Επέτειο ενός έτους από την κόλαση του Μνημονίου. Επέτειο ενός έτους από τότε που η χώρα μας έχασε την αξιοπιστία της, εξαιτίας των παλινωδιών της Κυβέρνησης. Επέτειος, κατά την οποία ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί  να διαγράψει από τη μνήμη του τις δημαγωγικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου πριν τις εκλογές. Οι πολίτες συνειδητοποίησαν πλέον, ότι παραπλανήθηκαν συνειδητά από το ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διέψευσε εμπράκτως τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά και τις μετεκλογικές του δηλώσεις, ότι «Λεφτά υπάρχουν». Ήταν αυτός και η Κυβέρνησή του, που από το «Λεφτά υπάρχουν» μας πέρασε στα δεσμά του Μνημονίου. Από εκεί, λοιπόν, που έταζε τα πάντα στους πάντες, από εκεί που είχε επιδοθεί σε μια ασύστολη υποσχεσιολογία, κατέληξε στο να αμαυρώσει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία στο εξωτερικό, κατέληξε στο να φέρει δεινά στους Έλληνες πολίτες και εν τέλει κατέληξε σε μια φοροεπιδρομή επιβάλλοντας τους πρωτοφανή μέτρα λιτότητας.

Αυτή η ανεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα στους μικρομεσαίους, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, σε όλους τους πολίτες. Αδιέξοδα, που η Νέα Δημοκρατία διαρκώς επεσήμανε και καταδείκνυε στην Κυβέρνηση, αλλά η ίδια κώφευε στις προτροπές μας.

Το ΠΑΣΟΚ στέρησε κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα. Το Μνημόνιο, στο οποίο κατέφυγε ούτε έδωσε λύσεις, ούτε ανέστρεψε το δυσμενές κλίμα, ούτε δημιούργησε νέες προοπτικές. Αντιθέτως, οδήγησε σε έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό, συρρίκνωσε την εθνική οικονομία οδηγώντας την σε μια παρατεταμένη ύφεση, αύξησε το χρέος και αποδιοργάνωσε τον κοινωνικό ιστό. Εν ολίγοις έβαλε σε μια νέα «οδύσσεια» τον ελληνικό λαό.

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του Μνημονίου είναι ορατή και επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση. Οριζόντια περικοπή των αποδοχών και των συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, περικοπές σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αύξηση του ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, ήταν μερικά μόνο από τα μέτρα, που έλαβε η Κυβέρνηση, δέσμια των όρων που υπέγραψε η ίδια, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και η κα. Μπακογιάννη.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της κατάστασης, στην οποία οδήγησαν τη χώρα. Αδυνατούν να αντιληφθούν την καταστροφική πολιτική που ακολουθούν. Αδυνατούν να αντιληφθούν, ότι ένα χρόνο τώρα εγκλώβισαν την οικονομία. Αδυνατούν εν τέλει να αντιληφθούν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου.