Άρθρο: "Το διακύβευμα της 6ης Μαΐου"

Άρθρο: "Το διακύβευμα της 6ης Μαΐου"

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Αυριανή», Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες δεν επιλέγουν απλά μια Κυβέρνηση, αλλά πολύ περισσότερο αποφασίζουν για το μέλλον τους. Αποφασίζουν για την πορεία που θα χαράξει η πατρίδα, αποφασίζουν αυτούς που με ένα υλοποιήσιμο και υπεύθυνο πρόγραμμα θα δώσουν στη χώρα ελπίδα και αισιοδοξία.

Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα ευθύνης και συνέπειας απέδειξε ότι έχει σχέδιο, έχει πρόγραμμα, έχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης πολύ διαφορετικό από το υπάρχον, με το οποίο θα εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή. Αποδείξαμε, ότι με αποφασιστικότητα και ευθύνη, μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στη χώρα, μπορούμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Την περασμένη Κυριακή ο Πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί την πυξίδα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ένα πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου αποτελεί την απαρχή για μια νέα Μεταπολίτευση. Προτεραιότητές μας είναι η άμεση ανάκαμψη με έμφαση στην κοινωνική συνοχή και στην πολιτική σταθερότητα. Η ανάκαμψη, η οποία θα  πρέπει να κερδηθεί από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης, με μια δέσμη σχεδιασμένων μέτρων, όπως την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, την εξασφάλιση ρευστότητας, ώστε να κινηθεί η αγορά, την επιστροφή από το κράτος των οφειλών σε ιδιώτες. Αυτά σε συνδυασμό με μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως την απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας, τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, την περικοπή της δημόσιας σπατάλης κ.α., θα οδηγήσουν σε άμεσα και ορατά αποτελέσματα για την εθνική μας οικονομία. 

Συνεπώς, η ψήφος της 6ης Μαΐου διασφαλίζει πολιτική σταθερότητα για να εισέλθει η οικονομία μας σε νέα φάση, για να επουλώσει η κοινωνία τις πληγές της και να αποκαταστήσουμε τη συνοχή της, για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα και να αποκατασταθεί η χαμένη μας υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Για αυτό το λόγο, η αυτοδυναμία είναι αναγκαία, διότι στη χώρα μας οι μεγάλες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από πολυκομματική Κυβέρνηση. Η εμπειρία έχει δείξει, ότι Κυβερνήσεις, που στηρίζονται σε δύο ή περισσότερα κόμματα είναι αναποτελεσματικές και οδηγούν σε αδυναμία και αδράνεια. Η πατρίδα μας, στην κρίση που έχει βυθιστεί, χρειάζεται Κυβέρνηση, που έχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και δεν θα καθυστερήσει ούτε μια ημέρα. Τέτοια Κυβέρνηση μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να σχηματίσει. Για αυτό το λόγο ζητούμε ισχυρή εντολή, για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε με «λυμένα χέρια», για να αλλάξουμε άμεσα όλα αυτά που κρατούν καθηλωμένη την οικονομία και τη χώρα.

Στόχος μας, λοιπόν, είναι καθαρή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία, έτσι ώστε να κάνουμε όλα όσα έχει ανάγκη ο τόπος. Ως εκ τούτου, μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να χαράξει μια νέα πορεία για την πατρίδα. Θεωρίες περί συνεργασίας, που καλλιεργούνται από άλλα κόμματα, μόνο αρνητικά λειτουργούν για τη χώρα, οδηγώντας τη σε μια μόνιμη αδυναμία. Εμείς ζητούμε ξεκάθαρη εντολή, έτσι ώστε από την 7η Μαΐου η χώρα να κυβερνηθεί, προωθώντας όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, που θα την οδηγήσουν στην ανάκαμψη. Πλησιάζοντας στις κάλπες πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μετριαστεί ο θυμός και η δυσαρέσκεια. Η ψήφος της 6ης Μαΐου δεν θα πρέπει να είναι ψήφος αντίδρασης και θυμού, αλλά ψήφος ελπίδας και προσδοκίας.