Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου "2008"

Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του Θεόδωρου Καράογλου "2008"

Περισσότεροι από 3000 πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης, κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Porto Palace, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 27 Ιανουαρίου η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρου Καράογλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Ημαθίας Μιχάλης Χαλκίδης, ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης, ο βουλευτής Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνά Αηδονά, ο Αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Τσαμασλής, ο Αντινομάρχης Πολεοδομίας Γιάννης Αγγούρας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μίμης Φωτόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Αδαμίδης, Δημήτρης Βάνης, Ελένη Φύκα, Ντίνος Κούης, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ιάκωβος Φρατζής, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θες/νικης Μηνάς Σαμαντζίδης, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Μάκης Στεργίου, ο Αντιπρόεδρος της Β΄ ΝΟΔΕ Γιάννης Κολασίδης, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Γιάννης Πάιδας, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ηλίας Περπερίδης, ο Υποδιοικητής του ΟΓΑ πρώην βουλευτής Κώστας Ζαχαράκης, ο πολιτευτής Παναγιώτης Κοκκόρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θες/νικης «Οι Αγ. Πάντες» Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Μαγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Βασιλάκος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ευλόγησε την βασιλόπιτα ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Στην κεντρική ομιλία του ο κ. Καράογλου επισήμανε:

«Είναι εύκολο για έναν πολιτικό να κερδίσει τις πρόσκαιρες εντυπώσεις και ακόμη περισσότερο το χειροκρότημα του ακροατηρίου του. Θα αρκούσαν ίσως συνθήματα, υποσχέσεις και κομματικές κορώνες. Εγώ δεν θα το κάνω όμως. Θα διαλέξω το δύσκολο δρόμο. Το δρόμο της πολιτικής, το δρόμο της ευθύνης που αναδεικνύεται σε πρώτιστη προτεραιότητα για την πολιτικό κόσμο και σε αδήριτη ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργίας της πολιτικής μας ζωής, ειδικά στις ημέρες μας.
Ένα πνιγηρό πέπλο παραπληροφόρησης και παραπολιτικής έχει σκεπάσει το τελευταίο διάστημα τη δημόσια ζωή της χώρας μας διαμορφώνοντας ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα. Κυριαρχεί η σκανδαλολογία, η γενίκευση, το παρασκήνιο, η εικασία, η σεναριολογία και απουσιάζουν τα στοιχεία, τα επιχειρήματα, οι προτάσεις. Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί βαθαίνει περισσότερο το χάσμα μεταξύ πολιτικής και πολιτών και εντέλει αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της ποιότητας της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Στο νοσηρό αυτό κλίμα, που κάποιους μπορεί να τους εξυπηρετεί ελλείψει προτάσεων ή για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, εμείς απαντούμε με την πολιτική. Απαντούμε με προτάσεις, με διάλογο, με ιδέες, με πράξεις, με αποφάσεις που βελτιώνουν τη ζωή μας, με μεταρρυθμίσεις.
Και αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού μας, του Κώστα του Καραμανλή που πρώτος βγήκε στον αγώνα να διαλυθεί η ομίχλη που κάποιοι συντηρούν στην πολιτική μας ζωή, να χυθεί άπλετο φως παντού και οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να ασχοληθούν και να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου».

Και συνέχισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας:

«Στις 16 Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία έλαβε μια νέα και αδιαμφισβήτητη εντολή από τον ελληνικό λαό. Να συνεχίσει ακόμη πιο γρήγορα και αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις σε οικονομία, παιδεία, υγεία και κράτος για το καλό της χώρας. Έλαβε εντολή να κοιτάξει μπροστά και να προετοιμάσει τη χώρα για το αύριο. Εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ δουλεύει συστηματικά και μεθοδικά προωθώντας πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που δυστυχώς δεν βρίσκουν πάντα το στίγμα τους στον επικοινωνιακό χάρτη. Στην τηλεοπτική μας Δημοκρατία βλέπετε άλλοι είναι οι κανόνες. Εμείς όμως θα θέσουμε τους δικούς μας, αξιολογικούς πολιτικούς κανόνες.
Ήδη μέσα σε αυτήν την σύντομη περίοδο η κυβέρνηση ξεκίνησε το διάλογο για το Ασφαλιστικό. Όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη παρεμβάσεων μόνο η ΝΔ όμως έχει το πολιτικό θάρρος να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται ώστε το σύστημα να γίνει δίκαιο και βιώσιμο. Και τα τρία «δεν» που είπε ο Κώστας Καραμανλής ισχύουν στο ακέραιο: δεν αυξάνονται οι εισφορές, δεν μειώνονται οι συντάξεις, δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Αντίθετα χτίζεται ένα σύστημα με λιγότερες αδικίες και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, δίχως πρόωρες εκεί που δεν πρέπει, με βαρέα και ανθυγιεινά εκεί που χρειάζονται, με πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας. Κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα παρά μόνο όσοι εις βάρος σας, εις βάρος του εργαζόμενου, του αγρότη, της νοικοκυράς, του συνταξιούχου απολαμβάνουν προνόμια που δεν δικαιούνται. Αυτή είναι η κυβέρνηση, αυτός είναι ο Κώστας Καραμανλής».

και συνέχισε χαρακτηριστικά

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει και θεσμικές πρωτοβουλίες. Παράδειγμα ο νέος εκλογικός νόμος που ψηφίσθηκε προχθές στη Βουλή. Τι σημαίνει νέος νόμος; Σταθερές κυβερνήσεις που να μπορούν να υλοποιούν πολιτικές. Κυβερνήσεις ισχυρής πλειοψηφίας και όχι πρόσκαιρης μετεκλογικής συνεργασίας. Το απαιτεί η κοινωνία και η Δημοκρατία μας.
Το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά αντέδρασε. Ξέχασε τους δικούς του εκλογικούς αιφνιδιασμούς ανάλογα με το τι εξυπηρετούσε τα κομματικά του συμφέροντα ειδικά όταν έβλεπε πως έχανε τις εκλογές. Αντίθετα η ΝΔ δεν αιφνιδίασε μα έγκαιρα και προεκλογικά είχε ενημερώσει το λαό για τις προθέσεις της. Και αυτή είναι η ποιοτική μας διαφορά. Ακούμε και σεβόμαστε τους πολίτες, σεβόμαστε τους θεσμούς.
Για αυτό και το ΠΑΣΟΚ έχει μια ύστατη ευκαιρία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να μην απαξιώνει άλλο τους θεσμούς, να μην εμπαίζει άλλο τους πολίτες και να επιστρέψει στην ύψιστη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποδείξει πως άλλαξε, πως δεν ασχολείται μόνο με τις εσωτερικές ισορροπίες και τα τιμάρια ενόψει συνεδρίου, ούτε μόνο με τάσεις και ρεύματα. Ειδάλλως θα αποδείξει για άλλη μια φορά πως όχι μόνο δεν έχει πρόταση, αλλά ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στο θεσμικό ρόλο που ως αξιωματική αντιπολίτευση καλείται να διαδραματίσει. Και κάτι τελευταίο για το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω τι κάνει στο εσωτερικό του και εντέλει δεν είναι δικό μας ζήτημα. Δεν επιτρέπεται όμως να επιχειρεί εξαγωγή της κρίσης και της αδυναμίας του στο πολιτικό μας σύστημα γενικότερα. Εμείς συνεχίζουμε πολιτικά, συνεχίζουμε υπεύθυνα και δημιουργικά, λαμβάνοντας αποφάσεις που αλλάζουν την Ελλάδα.»

Αναφορικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Καράογλου επισήμανε την σημασία των μεγάλων έργων:

«Μετά από μια 20ετία εγκατάλειψης είναι πλέον φανερό πως γίνονται πολλά. Ήδη μεγάλα έργα υποδομής, όπως η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού σε όλο το μήκος της που διαπερνά το νομό Θεσσαλονίκης, συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Αναλόγως προωθούνται και άλλα κορυφαία έργα όπως η Εξωτερική Περιφερειακή, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και άλλα που δεν χρειάζεται για άλλη μια φορά να απαριθμήσω. Στην πόλη έργα όπως το Μετρό, η υποθαλάσσια και το αεροδρόμιο αποκτούν σάρκα και οστά. Απαιτούνται πολλά ακόμη όμως που είναι ώρα να υλοποιηθούν. Χρειάζονται μικρά έργα, για τις τοπικές κοινωνίες, που παρά την περιορισμένη τους εμβέλεια μπορούν να βελτιώσουν καταλυτικά την καθημερινότητα των πολιτών.
Είναι ακόμη γνωστές οι προτάσεις μου για μεταφορά τμημάτων των πανεπιστημιακών σχολών στην περιφέρεια του νομού, για δημιουργία ιπποδρομιακού κέντρου, βιοτεχνικού πάρκου, μετεγκατάσταση της ΔΕΘ εκτός πόλης και δημιουργίας νέου αεροδρομίου στα δυτικά. Με τέτοιες παρεμβάσεις μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη. Και βέβαια θέλουμε μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον το οποίο πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής. Για την Βόλβη και την Κορώνεια, τον Αξιό, τα παραλιακά μέτωπα Ασπροβάλτας και Σταυρού, Περαίας-Μηχανιώνας, για τον ορεινό όγκο της επαρχίας Λαγκαδά, το Καλοχώρι, τα Μακεδονικά Τέμπη. Και βέβαια πρέπει συγκροτημένα να γίνει σχεδιασμός, προβολή και υποστήριξη στον τουριστικό τομέα ιδιαίτερα μετά τις νέες οδικές υποδομές. Και είναι βέβαιο πως δεδομένης και της διάθεσης του 80% των πόρων του Δ' ΚΠΣ στην περιφέρεια η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος έργων για την περιφέρεια, περίοδος ανάπτυξης και δημιουργίας για το νομό Θεσσαλονίκης.»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Θόδωρος Καράογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μακεδονικό τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν στην Αχρίδα των Σκοπίων διαβουλεύσεις υπό τον ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδας και FYROM για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου. Η κυβέρνηση των Σκοπίων συνέχισε την παρελκυστική και προκλητική της τακτική. Το μήνυμα είναι και ο Κώστας Καραμανλής το έχει καταστήσει σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: τα Σκόπια αν θέλουν να συνεχίσουν στην ευρωατλαντική τους πορεία οφείλουν να δείξουν έμπρακτη διάθεση καλής συνεργασίας. Έχουμε ένα ισχυρό όπλο εκτός των άλλων: είναι το βέτο. Τα Σκόπια δεν πρόκειται ποτέ να μπουν ως «Μακεδονία» σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και οποιοδήποτε άλλο διεθνή οργανισμό. Η «Μακεδονία» είναι μια, είναι Ελλάδα και για αυτό είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Μακεδόνες. Δεν απεμπολούμε την ιστορία και τα δικαιώματά μας και είμαστε αποφασισμένοι να τα προασπίσουμε με κάθε κόστος.»