Υπόμνημα: «Να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 424»

Υπόμνημα: «Να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 424»

Υπόμνημα, με το οποίο θα ζητούν την παραχώρηση του ΓΣΝ 424 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς κομμάτων οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Παρόντες στη χθεσινή σύσκεψη με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης ήταν οι υφυπουργοί Κώστας Γκιουλέκας και Γιάννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Ορφανός, Γιώργος Σαλαγκούδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Αδάμ Ρεγκούζας, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Μαγκριώτης και Γιάννης Ζιώγας.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών για το οξύ πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, καθώς οι χώροι του δεν επαρκούν πλέον για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου και τα μέλη της συγκλήτου ζήτησαν για μια ακόμα φορά μέσω των βουλευτών του νομού την παραχώρηση του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. 

Ο υπουργός Κώστας Γκιουλέκας διευκρίνισε ότι ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, ενώ στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές στάθηκαν στο πλευρό των πρυτανικών αρχών για την παραχώρηση του 424. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Γ. Σαλαγκούδης πρότεινε να δοθεί το 424 για χρήση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης των χώρων του Πανεπιστημίου στην Περαία, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστή ο διάλογος για να βρεθεί μία λύση.

Δημοσίευμα: Στελίνα Μαργαριτίδου.

Εφημερίδα Μακεδονία, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009